Ασφαλέστερες online συναλλαγές με biometrics

Mastercard: Ταυτοποίηση αγορών μέσω δακτυλικού αποτυπώματος ή αναγνώρισης προσώπου
Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018 11:20
shutterstock

Από την έντυπη έκδοση 

Τα biometrics, ως το νέο πρότυπο για ασφαλέστερες online συναλλαγές, καθιερώνει η Mastercard. Όπως ανακοίνωσε, οι καταναλωτές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση biometrics, όπως τo δακτυλικό αποτύπωμα ή η αναγνώριση προσώπου, ως τρόπο ταυτοποίησης κατά τη διάρκεια των αγορών τους με τη Mastercard, από τον Απρίλιο του 2019.

Η αυξημένη διαθεσιμότητα των βιομετρικών δυνατοτήτων σε tablets και smartphones,  καθώς και οι νέες κανονιστικές ρυθμίσεις της Ε.Ε. για ισχυρό έλεγχο ταυτότητας αποδεικνύουν ότι είναι μια κατάλληλη χρονικά στιγμή για την παροχή λύσεων βιομετρικής επικύρωσης στις ψηφιακές πληρωμές. Όπως αναφέρει η Mastercard, η συντριπτική πλειοψηφία των καταναλωτών -93%- προτιμά τη χρήση biometrics αντί των κωδικών πρόσβασης για την επικύρωση πληρωμών. Σύμφωνα και με πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με τη Mastercard, το 92% των επαγγελματιών του τραπεζικού κλάδου επίσης επιθυμεί την υιοθέτηση βιομετρικών λύσεων. Οι τράπεζες αναφέρουν επίσης ότι όταν χρησιμοποιείται ένας τέτοιος βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας, οι πελάτες είναι περισσότερο πρόθυμοι να προχωρήσουν με την αγορά τους. Τα ποσοστά εγκατάλειψης μιας πιθανής αγοράς μπορούν να μειωθούν έως και 70% σε σύγκριση με άλλες μεθόδους -όπως το One Time Password που αποστέλλεται μέσω SMS-, γεγονός που αντανακλά την πολύ βελτιωμένη εμπειρία των χρηστών.

«Η ηγετική μας θέση στον κλάδο απαιτεί από εμάς να προσαρμόζουμε τις λύσεις που προσφέρουμε στις προσδοκίες και τις νέες συνήθειες των καταναλωτών. Η χρήση βιομετρικών μεθόδων για την ταυτοποίηση των καταναλωτών είναι ενδεδειγμένη, καθώς επιτρέπει ταυτόχρονα την αύξηση της ασφάλειας και της ευκολίας και οδηγεί σε βελτιωμένες αγοραστικές εμπειρίες», δήλωσε σχετικά η Άσπα Παλημέρη, Country Manager της Mastercard για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα.    



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα