Κέρδη σημειώνει ο χαλκός στη Σαγκάη

Καθώς οι παραγωγοί συρμάτων και καλωδίων στην Κίνα προχωρούν σε αγορές
Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 07:25

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι τιμές του χαλκού στη Σαγκάη για δεύτερη ημέρα, καθώς οι παραγωγοί συρμάτων και ηλεκτρικών καλωδίων άρχισαν να αποθηκεύουν το μέταλλο ώστε να διατηρήσουν την παραγωγή κατά τη διάρκεια των διακοπών την επόμενη εβδομάδα, λόγω εθνικής εορτής.

Το Χρηματιστήριο της Σαγκάης θα είναι κλειστό από τις 2 έως τις 6 Οκτωβρίου για την ετήσια εθνική εορτή, και θα ανοίξει πάλι στις 9 Οκτωβρίου.

Ο χαλκός για παράδοση Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο στο Χρηματιστήριο έως 2.110 γιουάν, ποσοστό 3%, φθάνοντας στα 71.550 γιουάν (9.017 δολ.) ο μετρικός τόνος. Τα συμβόλαιά του, στις 11 π.μ., τοπική ώρα, διαπραγματεύθηκαν στα 71.220 γιουάν ο τόνος.

Τα αποθέματα χαλκού στις αποθήκες του Χρηματιστηρίου υποχώρησαν κατά 2.028 τόνους, φθάνοντας στους 44.944 τόνους την εβδομάδα που πέρασε και στα χαμηλότερα επίπεδα τεσσάρων μηνών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Χρηματιστηρίου της Σαγκάης στις 15 Σεπτεμβρίου.

Ο χαλκός για άμεση παράδοση στην αγορά Changjiang, τη μεγαλύτερη αγορά χαλκού σε μετρητά της Σαγκάης, σημείωσε άνοδο έως 3%, φθάνοντας στα 72.000 γιουάν ο τόνος. Οι Κινέζοι χρήστες του μετάλλου πρέπει να πληρώσουν 17% ΦΠΑ και 2% φόρο εισαγωγής για το μέταλλο.

Στο London Metal Exchange, ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες, σημείωσε άνοδο 110 δολ., ποσοστό 1,5%, φθάνοντας στα 7.560 γιουάν ο τόνος στις 11:52 π.μ., ώρα Σαγκάης.

Τα μέταλλα έχουν σημειώσει απώλειες μετά τα υψηλότερα επίπεδα στα οποία αναρριχήθηκαν φέτος, μετά την αποτυχία των ορυχείων να ακολουθήσουν τον ρυθμό της αύξησης της ζήτησης, κυρίως στην Κίνα. Ο δείκτης Reuters-Jefferies CRB των 19 εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής είναι 7% χαμηλότερα φέτος και 16% από τα υψηλότερα επίπεδα των 365,45 μονάδων στα οποία αναρριχήθηκε στις 11 Μαΐου, την ίδια ημέρα που ο χαλκός άγγιξε τα υψηλότερα παρά ποτέ επίπεδα και ο χαλκός πλησίασε τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών. Μερίδα αναλυτών εκτιμά ότι η πρόσφατη υποχώρηση των τιμών αποτέλεσε διόρθωση της αγοράς.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα