Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 07:58

* ΕΞΠΡΕΣ: "Αντικίνητρο για επενδύσεις η υψηλή φορολογία κερδών. Χαμηλά, στην 109η θέση, η Ελλάδα στον "Επενδυτικό Οδηγό" της Παγκόσμιας Τράπεζας".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γ' ΚΠΣ: Αλλάζουν χέρια κονδύλια 700 εκατ. ευρώ. Ύστατη προσπάθεια να περιοριστεί η απώλεια κοινοτικών πόρων".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ποιες μεταρρυθμίσεις τώρα. Η οικονομική σύμβουλος του Πρωθυπουργού κυρία Ελένη Λουρή μιλάει για όλα".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Βελτιωμένες προοπτικές για υπηρεσίες, κατασκευές. Η έρευνα του ΙΟΒΕ καταγράφει και επιφυλάξεις των νοικοκυριών".

Επενδύσεις

Η ΕΞΠΡΕΣ γράφει ότι "Σε μείζον πρόβλημα, που αποθαρρύνει την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων, αναδεικνύεται η διατήρηση του συντελεστή φορολογικής επιβάρυνσης των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, σε επίπεδα υψηλότερα κατά 12,4 εκατοστιαίες μονάδες εκείνων που ισχύουν στις χώρες του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης. Με βάση τον επενδυτικό οδηγό που παρουσίασε η WorldBank στην ετήσια σύνοδό της στη Σιγκαπούρη, η Ελλάδα, ως επενδυτικός προορισμός, κατατάσσεται στην 109η θέση, μεταξύ συνολικά 175 χωρών, κυρίως λόγω του υψηλού ποσοστού (60,22%) της συνολικής φορολογικής επιβάρυνσης επί των κερδών, έναντι 47,8% που είναι ο μέσος όρος στον ΟΟΣΑ".

ΙΟΒΕ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ αναφέρει ότι "Βελτιώθηκε και τον Ιούλιο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα, σύμφωνα με την έρευνα συγκυρίας που πραγματοποιεί το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), καθώς ο σχετικός δείκτης ανήλθε στις 106,1 μονάδες, που είναι η ανώτερη τιμή των τελευταίων δύο ετών. Βασικός παράγοντας στη βελτίωση του κλίματος ήταν οι θετικές επιχειρηματικές προοπτικές στις υπηρεσίες και στις κατασκευές. Αντίθετα προκύπτει μείωση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα