Κινέζικα τα μισά από τα επικίνδυνα προϊόντα που εντοπίζονται στην Ε.Ε.

Τρίτη, 19 Σεπτεμβρίου 2006 17:12

«Περίπου τα μισά από τα επικίνδυνα καταναλωτικά προϊόντα που εντοπίζονται στην Ε.Ε., ιδίως παιχνίδια, εισάγονται από την Κίνα. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της Κίνας να διασφαλίσει την ασφάλεια των προϊόντων τόσο των τροφίμων όσο και των μη εδώδιμων προϊόντων. Η συμφωνία που υπογράψαμε σήμερα με τις κινεζικές αρχές, αποτελεί σημαντικό βήμα για τη διασφάλιση της ασφάλειας των καταναλωτών», δήλωσε ο αρμόδιος για θέματα υγείας και προστασίας του καταναλωτή Επίτροπος Μάρκος Κυπριανού, μετά τη συμφωνία που υπέγραψε με τον Κινέζο υπουργό για θέματα ελέχγου της ποιότητας Λι Τσανγκγιάνγκ

Η συμφωνία Ε.Ε.-Κίνας περιγράφει μια στρατηγική για τη βελτίωση της ασφάλειας των κινεζικών παιχνιδιών που εξάγονται στην Ε.Ε., με έμφαση στην τεχνική βοήθεια, την ανταλλαγή πληροφοριών.

Οι κ.κ. Κυπριανού και Τσαν γιάνγκ υπέγραψαν επίσης μια συμφωνία για την καταπολέμηση της εμπορίας «παράνομων τροφίμων», με βάση την καλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα