Σιούφας: Θα σπάσουμε οτιδήποτε παραμορφώνει τη λειτουργία των αγορών

Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2006 17:14

«Είμαστε αποφασισμένοι οτιδήποτε παραμορφώνει τη λειτουργία των αγορών να το σπάσουμε και να το εξουδετερώσουμε. Έχουν γίνει ενέργειες που ουδέποτε έγιναν στο παρελθόν για την πάταξη των παθογενειών», υπογράμμισε ο υπουργός Ανάπτυξης σε δηλώσεις του στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Εμπορίου στις 22 Σεπτεμβρίου.

Αναφερόμενος στην έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά και για την υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ που εξετάζει η Δικαιοσύνη, ο κ. Σιούφας σημείωσε πως «παθογένειες και αγκυλώσεις του συστήματος στις αγορές υπήρχαν. Δεν έγιναν από τη μία μέρα στην άλλη». «Η διαφορά –σημείωσε- είναι ότι η νομοθεσία της Κυβέρνησης, σύγχρονη και αποτελεσματική, εμφανίζει τα πρώτα αποτελέσματα και στο μέλλον θα υπάρξουν περισσότερα αποτελέσματα προς την κατεύθυνση της επίλυσης τέτοιων προβλημάτων».

Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ,Δ.Αρμενάκης, αναφερόμενος στο θέμα των καρτέλ, δήλωσε ότι η Συνομοσπονδία είναι «100% αντίθετη σε φαινόμενα στρεβλώσεων στις αγορές και εκτιμά ότι τέτοιου είδους μέθοδοι υπονομεύουν την ανάπτυξη και δεν αποκλείεται να οδηγήσουν μέρος της κοινωνίας κάτω από το όριο της φτώχειας. Στην προσπάθεια πάταξης τέτοιων φαινομένων, οι έμποροι εκτιμούν ότι μπορεί να συμβάλει και ένα σωστά οργανωμένο καταναλωτικό κίνημα».

Όπως είπε, το κράτος να σταματήσει να κάνει τον επιχειρηματία, θα πρέπει να προωθηθούν με ταχύτητα οι διαρθρωτικές αλλαγές στην οικονομία και να υπάρξει διάλογος με τη συμμετοχή όλων για το ασφαλιστικό.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα