Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών της Ασίας, όπως της Taiwan Semiconductor Manufacturing Co. και της Toyota Motor Corp., μετά την υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου στα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών και της εικασίας ότι η Federal Reserve τελείωσε με το θέμα της αύξησης των επιτοκίων.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia Pacific Index σημείωνε ελαφρά διαφοροποίηση φθάνοντας στις 126,57 μονάδες στις 10:47 π.μ. στο Τόκυο. Οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών, όπως της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. σημείωναν απώλειες, καθώς ανησυχία επικρατεί ότι η Κεντρική Τράπεζα της χώρας δεν θα αυξήσει σύντομα τα επιτόκια, μετά την έκθεση για χαμηλότερες από ότι αναμενόταν τιμές καταναλωτή τον Αύγουστο. Ο δείκτης Topix, υποχώρησε 0,6%, φθάνοντας στις 1.561,40 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν όλοι οι δείκτες στις ανοιχτές αγορές της περιφέρειας.

Το αργό πετρέλαιο υποχώρησε χθες στη Ν. Υόρκη κατά 2,3%, φθάνοντας στα 60,90 δολ. το βαρέλι και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 20 Μαρτίου. Οι χαμηλές τιμές ενεργείας, επιτρέπουν σε περισσότερους καταναλωτές να δαπανήσουν σε καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές των εξαγωγικών εταιρειών μετά και την απόφαση της Fed των ΗΠΑ να διατηρήσει αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια δανεισμού στο 5,25%, για δεύτερο μήνα, καθώς η συρρίκνωση της ανάπτυξης και η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου, καταδεικνύουν ότι ο πληθωρισμός θα μειωθεί τα ερχόμενα τρίμηνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα