Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 08:01

* ΕΞΠΡΕΣ: "Φορολογικοί ηλεκτρονικοί έλεγχοι μέσα σε 24 ώρες. Από τις αρχές του 2007 στο μικροσκόπιο εξειδικευμένων στελεχών οι μεγάλες εταιρίες".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Έλεγχος για τα επιτόκια. Παρέμβαση για τις υψηλές χρεώσεις μετά την αποκαλυπτική έκθεση της ΕΚΤ. Οι τράπεζες απειλούνται με κυρώσεις".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Κυβερνητικά πυρά εναντίον των τραπεζών για τα επιτόκια. Για "προβλεπόμενες κυρώσεις" μίλησε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ύστατη προσπάθεια διάσωσης πόρων 1,7 δισ. ευρώ του Γ' ΚΠΣ. Το υπουργείο Οικονομίας ζητεί αύξηση κοινοτικής χρηματοδότησης σε 75%".

Επιτόκια

Το ΚΕΡΔΟΣ σημειώνει ότι "Βαθαίνει το ρήγμα μεταξύ κυβέρνησης και τραπεζών με αιχμή το θέμα των επιτοκίων, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση της σχετικής έκθεσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Μετά τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο οποίος είχε δηλώσει ότι στην τραπεζική αγορά επικρατούν ολιγοπωλιακές συνθήκες, χθες, ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Π. Δούκας έθεσε και θέμα κυρώσεων".

Γ' ΚΠΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ γράφει ότι 'Την τελευταία του προσπάθεια για να διασφαλίσει από ενδεχόμενες απώλειες κονδύλια του Γ' ΚΠΣ ύψους 1.700 εκατ. ευρώ κάνει το υπουργείο Οικονομίας με πρόταση προς την Κομισιόν για τελική αναθεώρηση του προγράμματος".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα