Sony: 20% μείωσε την τιμή πώλησης του PlayStation 3

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 08:39

ΣΤΗ μείωση της τιμής πώλησης του PlayStation 3, κατά 20%, προχώρησε στην Ιαπωνία η μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής βιντεοπαιχνιδιών στον κόσμο, Sony Corp., ανταποκρινόμενη στις διαμαρτυρίες για το διπλάσιο κόστος του από τα παιχνίδια της Microsoft Corp. και της Nintendo Co.

Το παιχνίδι θα πουληθεί προς 49.980 γιέν (430 δολ.) από τις 11 Νοεμβρίου και θα φέρει σύνδεση HDMI, η οποία επιτρέπει τις εικόνες υψηλής ανάλυσης, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Sony Computer Entertainment Inc., Κεν Κουταράγκι, ο οποίος μίλησε στη διάρκεια του Tokyo Game Show, σήμερα.

«Είναι αρνητικό βραχυπρόθεσμα, επειδή η εταιρεία μπορεί να μην πουλήσει αρκετά παιχνίδια για να καλύψει τις άμεσες απώλειες από τη μείωση των τιμών», επεσήμανε ο Ναόκι Φουτζιουάρα, που διαχειρίζεται 720 εκατ. δολ. σε μετοχές με την Shinkin Asset Management Co. στο Τόκυο.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Sony, Χάουαρντ Στρίνγκερ, βασίζεται στο PlayStation 3, με στόχο την αναζωογόνηση μιας εταιρείας που έχασε το ήμισυ της αξίας της τα έξι τελευταία χρόνια. Παρά τη μείωση της τιμής του, το PlayStation 3 θα είναι ένα από τα πιο ακριβά παιχνίδια στην αγορά.

«Οι Ιάπωνες χρήστες δεν θα σταματήσουν να λένε ότι τα 60.000 γιέν, συμπεριλαμβανομένου του φόρου, είναι πολλά», είπε ο Κουταράγκι, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Αυτόν τον μήνα, η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει την πώληση του Xbox 360 στην Ιαπωνία στην τιμή των 29.800 γιέν, από τις 2 Νοεμβρίου, ενώ η Nintendo προσφέρει το επιτραπέζιο ηλεκτρονικό της παιχνίδι Wii, προς 25.000 γιέν.

Οι μετοχές της Sony, υποχώρησαν 1%, φθάνοντας στα 4.810 γιέν η μία στη 1:42 π.μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Συνολικά το τελευταίο εξάμηνο, οι μετοχές της υποχώρησαν 11%, έναντι υποχώρησης 4,9% του δείκτη Nikkei 225, την ίδια χρονική περίοδο.

Το PlayStation 3 θα κάνει το ντεμπούτο του στην Ιαπωνία στις 11 Νοεμβρίου και στις ΗΠΑ στις 17 Νοεμβρίου, ενώ το Wii της Nintendo θα αρχίσει να πωλείται στις 19 Νοεμβρίου στις ΗΠΑ και στις 2 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα