Γαλλία: Στα υψηλότερα επίπεδα επτά ετών οι δαπάνες των καταναλωτών

Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 10:59

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα μέσα σε επτά χρόνια αναρριχήθηκαν τον Αύγουστο οι δαπάνες των καταναλωτών σε βιομηχανικά αγαθά στη Γαλλία, μετά την υποχώρησή τους τον Ιουλιο.

Οι δαπάνες σε προϊόντα όπως ενδύματα και ηλεκτρονικά, που αποτελούν περίπου το 15% της οικονομίας της χώρας, αυξήθηκαν 3,3% από τον Ιούλιο, όταν είχαν υποχωρήσει 0,9% (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση του Ινστιτούτου Insse. Τον Αύγουστο, η αύξηση υπερέβη τις προβλέψεις των 24 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι οι δαπάνες θα σημείωναν αύξηση 0,5%.

Οι καταναλωτές συνεχίζουν να τροφοδοτούν την γαλλική οικονομία, η οποία αναπτύχθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2001 το δεύτερο τρίμηνο, καθώς αγοράζουν περισσότερα αυτοκίνητα και αγαθά που σχετίζονται με το σπίτι. Η κυβέρνηση προβλέπει ότι η μείωση της ανεργίας θα τονώσει τις δαπάνες εν όψει των προεδρικών εκλογών το επόμενο έτος. Ο δείκτης ανεργίας της Γαλλίας υποχώρησε στο 8,9% τον Ιούλιο, τα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πλέον των τεσσάρων ετών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα