Αλογοσκούφης: Σημαντικός ο ρόλος των αναδυόμενων οικονομιών για την παγκόσμια οικονομία

Συνάντηση με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 13:32

Για τη σύνοδο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας στη Σιγκαπούρη ενημέρωσε σήμερα τον Πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, μιλώντας στους δημοσιγράφους κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, η ευρωπαϊκή οικονομία πηγαίνει καλά καθώς μειώνονται τα ελλείμματα και αναπτύσσονται υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης, ενώ πρόσθεσε ότι οι εκτιμήσεις για τις εξελίξεις της παγκόσμιας οικονομίας για τα επόμενα δύο χρόνια είναι ότι θα πάει καλά.

Ο υπουργός Οικονομίας αναφέρθηκε στο σημαντικό ρόλο των αναδυόμενων οικονομιών όπως της Κίνας και της Ινδίας για την παγκόσμια οικονομία.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, από την ερχόμενη εβδομάδα το βάρος θα δοθεί στην κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού, το προσχέδιο του οποίου θα παρουσιαστεί ως τις 2 Οκτωβρίου.

Οι εκτιμήσεις του υπουργείου Οικονομίας είναι ότι θα επιτευχθεί ο στόχος για έλλειμμα 2,6% φέτος, και για του χρόνου το έλλειμμα θα μειωθεί σύμφωνα με το νέο στόχο κατά 0,2%-0,3%.

Κατά τις ίδιες εκτιμήσεις ο νέος προϋπολογισμός δεν θα έχει αυξήσεις φόρων, ούτε αυξήσεις στα τέλη κυκλοφορίας. Θα περιλαμβάνει όμως, τις αυξήσεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για το ΕΚΑΣ, τον ΟΓΑ, αλλά και τη μείωση των φορολογικών συντελεστών.

Τέλος, σε ερώτηση για τον Σάββα Τσιτουρίδη και το διευθυντή του γραφείου του Γιώργο Κατσικάρη, ο κ. Αλογοσκούφης απάντησε ότι έχει τοποθετηθεί σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα