Αύξηση 14,30% στις συντάξεις αναπήρων και θυμάτων πολέμου

Σε δύο ετήσιες ισόποσες δόσεις από 1/1/2007
Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου 2006 14:36

Αύξηση συντάξεων σε ποσοστό 14,30%, σε δύο ετήσιες ισόποσες δόσεις από 1/1/2007, προβλέπεται με διάταξη στο συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο για περισσότερους από 24.500 συνταξιούχους, οι οποίοι λαμβάνουν σύνταξη αναπήρων και θυμάτων πολέμου, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Πέτρος Δούκας.

Όπως ανακοινώθηκε, η κατώτατη σύνταξη των αναπήρων και θυμάτων πολέμου, καθώς και όσων διέπονται από το ίδιο με αυτούς συνταξιοδοτικό καθεστώς, αυξάνεται κατά 14,30% σε δύο ισόποσες ετήσιες δόσεις από 1 Ιανουαρίου 2007.

Έτσι, η κατώτατη αυτή σύνταξη, από 370,30 ευρώ που είναι σήμερα, θα διαμορφωθεί στο ποσό των 423,20 ευρώ, δηλαδή θα αυξηθεί, μετά την ολοκλήρωση των δύο ετήσιων αναπροσαρμογών, κατά 52,9 ευρώ μηνιαίως. Την 1η Ιανουαρίου 2007 θα καταβληθεί το ποσό των 26,50 ευρώ και την 1 Ιανουαρίου 2008 το υπόλοιπο ποσό των 26,40 ευρώ. Τα ποσά αυτά, όπως σημειώνει ο υφυπουργός, είναι υψηλότερα από την ακολουθούμενη γενική εισοδηματική πολιτική.

0πως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η σχετική διάταξη έχει ενταχθεί σε συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί σύντομα στη Βουλή για ψήφιση.

Η αύξηση χορηγείται στους αναπήρους πολέμου, στους αναπήρους Εθνικής Αντίστασης, στους αναπήρους του εμφυλίου, στους αναπήρους πολίτες αμάχου πληθυσμού και των γεγονότων του εμφυλίου, στους στρατιωτικούς, οι οποίοι κατέστησαν ανάπηροι σε ειρηνική περίοδο από τραύμα ή νόσημα οφειλόμενο στην υπηρεσία τους, καθώς και στις οικογένειες όσων από τους ανωτέρω έχουν φονευθεί από πολεμικά ή άλλα γεγονότα και περιστάσεις (εμφύλιο κ.λπ.).

Οι δικαιούχοι, εάν είναι αγρότες, επαγγελματίες, υπάλληλοι του Δημοσίου και ασφαλίστηκαν σε οποιονδήποτε φορέα, μπορούν, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, να εισπράττουν παράλληλα τόσο ολόκληρη τη σύνταξή τους από το Δημόσιο, όσο και το μισθό ή τη σύνταξη από το φορέα που υπηρετούν ή ασφαλίστηκαν.

Η επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού, κατά την ολοκλήρωση των αυξήσεων, θα ανέλθει στο ποσό των 18,5 εκατ. ευρώ ετησίως.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα