Εξαγορά 8,5 εκατ. από τον Σαράντη

Ενισχύονται με το brand Indulona
Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2018 15:32

Ο όμιλος Σαράντη, εγκαταστάσεις του οποίου στη φωτογραφία, με την εξαγορά της Saneca Trade ενισχύεται στις αγορές της Σλοβακίας και της Τσεχίας.

Από την έντυπη έκδοση

Ένα ακόμα σημαντικό «asset» προσθέτει στο portfolio των καλλυντικών ο όμιλος Σαράντη, μέσω της απόκτησης του brand Indulona, το οποίο διατηρεί ηγετικό μερίδιο στην κατηγορία σε Τσεχία και Σλοβακία. Ειδικότερα, όπως γνωστοποιήθηκε χθες, ο Όμιλος Σαράντη προέβη στην εξαγορά του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Saneca Trade SRO, καθώς και της τσεχικής θυγατρικής της Saneca Trade CZ SRO, έναντι τιμήματος ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από τα διαθέσιμα του ομίλου.

Οι εν λόγω δύο εταιρείες διανέμουν τα προϊόντα Indulona στις αγορές της Σλοβακίας και της Τσεχίας αντίστοιχα. Πρόκειται για μια μάρκα καλλυντικών ευρέως γνωστή και είναι leader σε πωλήσεις στην κατηγορία περιποίησης χεριών, τόσο στην Τσεχία όσο και στη Σλοβακία. Με βάση εκτιμήσεις τα έσοδα του Indulona για τη χρήση του 2017 ανέρχονται σε 7 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται, σε σχετική ανακοίνωση, μέσω της εξαγοράς αφενός θα ενισχυθεί περαιτέρω η θυγατρική του ομίλου στην Τσεχία με ένα αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα και αφετέρου, αξιοποιώντας την υπάρχουσα εμπορική δομή του Indulona στη Σλοβακία, θα ενδυναμωθεί σημαντικά η παρουσία του ομίλου στη συγκεκριμένη χώρα. Επιπρόσθετα, το Indulona προσφέρει ευκαιρίες ανάπτυξης τόσο στις υφιστάμενες όσο και σε γειτονικές υποκατηγορίες στις αγορές που δραστηριοποιείται, ενώ η σημαντική τεχνογνωσία που φέρει μπορεί να επεκταθεί στις υπόλοιπες χώρες του ομίλου.

Εξάλλου, προκειμένου ο όμιλος να υποστηρίξει τις νέες εμπορικές συμφωνίες κινείται στην κατεύθυνση της επέκτασης των υποδομών του στην Ελλάδα καθώς και του διπλασιασμού της παραγωγικής δυναμικής του, σχεδιασμός που εκτιμάται ότι θα απορροφήσει κεφάλαια ύψους περί τα 20-25 εκατ. ευρώ.

Προς τούτο και πρόσφατα ο όμιλος προχώρησε στην απόκτηση ακινήτου στον Αυλώνα (το οποίο ανήκε προηγουμένως στον όμιλο ΑΤΤΙΚΑΤ, είναι 60 στρέμματα και βγήκε προ ημερών σε πλειστηριασμό) έναντι 1,971 εκατ. ευρώ. Όπως έχει ήδη επισημάνει σε παλαιότερο δημοσίευμα η «Ν», η επένδυση που σχεδιάζεται περιλαμβάνει το χτίσιμο αποθηκευτικών χώρων, την ανάπτυξη logistic center και την αναβάθμιση των παραγωγικών υποδομών.

Στις νέες παραγωγικές υποδομές αναμένεται να συγκεντρωθεί όλη η δραστηριότητα του τομέα καλλυντικών και αρωμάτων του ομίλου, γεγονός που επί της ουσίας -και εξαιρώντας το κομμάτι της διανομής του συγκεκριμένου κλάδου- πρόκειται για το 40% του κύκλου εργασιών του ομίλου ή περίπου 100 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της διοίκησης του ομίλου Σαράντη, η περσινή οικονομική χρήση θα κλείσει με αύξηση κατά 7% στις πωλήσεις (353 εκατ. ευρώ) και κατά 13% στα καθαρά κέρδη (27,71 εκατ. ευρώ). 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΑΡ



Σχολιασμένα