Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 07:01

ΑΝΟΔΙΚΑ, οδεύοντας προς τα υψηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων, κινούνται οι ασιατικές μετοχές μετά την ανάκαμψη των πωλήσεων κατοικιών στις ΗΠΑ, που τόνωσαν την εμπιστοσύνη, ότι οι δαπάνες των καταναλωτών στη μεγαλύτερη οικονομία των ΗΠΑ, θα διατηρηθούν σε υψηλά επίπεδα. Κέρδη σημείωναν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Samsung Electronics Co.

Οι μετοχές της Inpex Holdings Inc., της μεγαλύτερης εταιρείας εξερεύνησης πετρελαίου της Ιαπωνίας και της Cnooc Ltd. κινήθηκαν ανοδικά μετά την μεγαλύτερη άνοδο σε χρονικό διάστημα έξι μηνών που σημείωσε το αργό πετρέλαιο. Οι μετοχές της High Tech Computer Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής συσκευών που χρησιμοποιεί στα Windows η Microsoft Corp., σημείωναν απώλειες μετά την προς τα κάτω αναθεώρηση της μετοχής της από την Credit Suisse Group.

O Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 128,41 μονάδες, στις 11:20 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα από τις 8 Σεπτεμβρίου. Στην Ιαπωνία, ο δείκτης Nikkei, σημείωνε άνοδο 0,3%, φθάνοντας στις 15.989,11 μονάδες. Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στην Ταϊβάν.

Οι μετοχές της Toyota, της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο από πλευράς αξία, σημείωσαν άνοδο 0,6%, φθάνοντας στα 6.400 γιέν η μία. Οι μετοχές της μεγαλύτερης εξαγωγικής εταιρείας της Ν. Κορέας, Samsung Electronics, σημείωσαν άνοδο 1,2%, φθάνοντας στα 668.000 ουόν η μία. Οι ΗΠΑ, είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική αγορά της Ασίας.

Χθες στη Ν. Υόρκη οι μετοχές έκαναν ράλι για τρίτη ημέρα, ωθώντας τον Dow Jones Industrial Average (DJIA) σε επίπεδα ρεκόρ. Ο δείκτης σημείωσε άνοδο 19,85 μονάδων, ποσοστό 0,17%, για να κλείσει στις 11.689,24 μονάδες.

Οι αγορές νέων κατοικιών στις ΗΠΑ αναρριχήθηκαν 4,1% τον Αύγουστο, με ετήσιο ρυθμό 1,05 εκατ., σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Εμπορίου της χώρας. Οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις νέων κατοικιών θα ήταν 1,04 εκατομμύρια.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο 3,2%, για να κλείσει στα 62,96 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη και στα υψηλότερα επίπεδα από τις 23 Μαρτίου. Το πετρέλαιο άγγιξε τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών των 59,52 δολ. το βαρέλι στις 25 Σεπτεμβρίου στη Ν. Υόρκη. Σήμερα και κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τα συμβόλαια του πετρελαίου διαπραγματεύθηκαν στα 63,17 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα