Πάνω από τα 63 δολ. το βαρέλι το πετρέλαιο

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 07:02

ΣΤΑ υψηλότερα επίπεδα σε οκτώ συνεδριάσεις αναρριχήθηκε το αργό πετρέλαιο στη Ν. Υόρκη, μετά τη μεγαλύτερη άνοδο που σημείωσε μέσα σε έξι μήνες χθες, καθώς οι κερδοσκόποι άδραξαν της ευκαιρίας να προχωρήσουν σε αγορές όταν οι τιμές ήταν χαμηλά.

Οι διαπραγματευτές προχώρησαν στην αγορά πετρελαίου μετά την έκθεση που έδειξε ότι τα αποθέματα στις ΗΠΑ ήταν μεγαλύτερα των προβλέψεων, ωθώντας την τιμή του προς τα 60 δολ. το βαρέλι, χωρίς όμως να την υπερβεί. Το πετρέλαιο ανέκαμψε έως 3 δολ. το βαρέλι από τα χαμηλά της συνεδρίασης, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη διακύμανση σε μια ημέρα και σε χρονικό διάστημα δύο μηνών.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου σημείωσε άνοδο έως 25 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 63,21 δολ. το βαρέλι και διαπραγματεύθηκε στα 63,17 δολ. το βαρέλι, 21 σεντς υψηλότερα, κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), στις 10:28 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης. Αυτά ήταν και τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας στα οποία διαπραγματεύθηκε από τις 19 Σεπτεμβρίου, όταν άγγιξε τα 65,15 δολ. το βαρέλι.

Τα συμβόλαια σημείωσαν άνοδο 1,95 δολ., ποσοστό 3,2%, φθάνοντας στα 62,96 δολ. το βαρέλι χθες, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο μέσα σε μία ημέρα, από τις 23 Μαρτίου. Οι τιμές του υποχώρησαν στα 60,10 δολ., μετά την εβδομαδιαία έκθεση του υπουργείου Ενεργείας των ΗΠΑ για τα αποθέματα, αποτυγχάνοντας να αγγίξει τα χαμηλότερα επίπεδα έξι μηνών των 59,52 δολ. το βαρέλι στα οποία υποχώρησε στις 25 Σεπτεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα