Κέρδη για έκτη συνεδρίαση σημείωσε ο χρυσός

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 07:10

ΡΑΛΙ ανόδου για έκτη συνεχόμενη συνεδρίαση έκανε ο χρυσός, το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από τον Μάϊο, καθώς εικάζεται ότι η ζήτηση από τους επενδυτές και τους χρυσοχόους θα στηρίξει τα εμπορεύματα φυσικής παραγωγής το τέταρτο τρίμηνο.

Η τιμή του χρυσού σημείωσε φέτος άνοδο 16%, υπερβαίνοντας το ράλι 7% του δείκτη Standard & Poor's 500 και την απόδοση 1,4% των αμερικανικών ομολόγων δεκαετούς διάρκειας. Ο χρυσός ωστόσο βρίσκεται 18% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ 26 ετών των 732 δολ. η ουγγιά τα οποία άγγιξε στα μέσα Μαΐου.

Το πολύτιμο μέταλλο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου σημείωσε άνοδο 6,20 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 603,30 δολ. η ουγγιά στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης. Οι τιμές του είναι 29% υψηλότερες, σε σύγκριση με πέρυσι.

Μερίδα επενδυτών αγοράζει χρυσό όταν σημειώνουν άνοδο οι τιμές της ενεργείας. Τα συμβόλαια του χρυσού άγγιξαν τα επίπεδα ρεκόρ των 873 δολ. η ουγγιά τον Ιανουάριο του 1980 όταν το κόστος του πετρελαίου διπλασιάστηκε μέσα σε ένα έτος, ωθώντας στα ύψη τον πληθωρισμό.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα