DoCoMo: Επέκταση ταχύτερου συστήματος, 20 νέες συσκευές κινητών

Πέμπτη, 28 Σεπτεμβρίου 2006 12:05

ΣΤΗΝ επέκταση των ταχύτερων υπηρεσιών και την παρουσίαση νέων κινητών τηλεφώνων που μπορούν να παράγουν μουσική, θα προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, NTT DoCoMo Inc., με στόχο να μην στραφούν οι πελάτες της σε εταιρείες όπως η KDDI Corp. και η Softbank Corp.

«Τα νέα μοντέλα κινητών θα παίζουν μουσική», ανέφερε ο ανώτατος εκτελεστικός της διευθυντής, Μασάο Νακαμούρα, κατά την καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου, σήμερα στο Τόκυο. Τα 20 νέα μοντέλα θα αρχίσουν να πωλούνται από τον Μάρτιο του 2007, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η διατήρηση των πελατών αποτελεί το κύριο μέλημα στην αγορά κινητών τηλεφώνων της Ιαπωνίας, ύψους 76 δισ. δολ., επειδή η κυβέρνηση θα επιτρέψει στους χρήστες να αλλάξουν εταιρείες κινητής, χωρίς την αλλαγή του αριθμού τηλεφώνου τους, από τις 24 Οκτωβρίου. Η DoCoMo, απώλεσε μερίδιο αγοράς τον Ιούνιο από την KDDI, εξ αιτίας της πώλησης κινητών τηλεφώνων που μπορούν να παίξουν και να φορτώσουν μουσική.

Η DoCoMo, που μέχρι τον Αύγουστο είχε το 55,6% των συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, παρουσίασε τον περασμένο μήνα την υπηρεσία υψηλών ταχυτήτων HSDPA, καθιστώντας την πιο γρήγορη από την KDDI. To δίκτυο της DoCoMo επιτρέπει να κατεβάζεις 3,6 megabit ανά δευτερόλεπτο, 10 φορές ταχύτερα από την υπάρχουσα υπηρεσία. Η εταιρεία είπε σήμερα ότι πούλησε 34.000 τηλέφωνα HSDPA, από την παρουσίασή τους τον περασμένο μήνα.

Η NEC Corp., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών της Ιαπωνίας κατασκεύασε τηλέφωνα HSDPA και η DoCoMo άρχισε να τα πουλά τον περασμένο μήνα. Η Nokia Oyj, η Motorola Inc., η Sony Ericsson Mobile Communications Ltd. η Sanyo Electric Co., και η LG Electronics Inc., επίσης προμηθεύουν την εταιρεία με συσκευές κινητών τηλεφώνων.

Η DoCoMo και η KDDI, μαζί με τo σκέλος Vodafone K.K. της Softbank Corp., προσπαθούν να προσελκύσουν τους χρήστες που κατεβάζουν μουσική, ταινίες και άλλα βίντεο στα κινητά τους. Η KDDΙ, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε στις 22 Αυγούστου ότι θα δαπανήσει 200 δισ. γιέν τα τρία επόμενα χρόνια για την κατασκευή δικτύου που θα έχει περίπου 30% υψηλότερη ταχύτητα, φθάνοντας τα 3,1 megabits το δευτερόλεπτο.

Ο πρόεδρος της Softbank Μασαγιόσιο Σον, είπε στις 8 Αυγούστου ότι η Vodafone K.K. θα αρχίσει να προσφέρει από την 1η Οκτωβρίου, υπηρεσίες HSDPA. Επίσης είπε ότι η εταιρεία θα διπλασιάσει φέτος τις επενδύσεις της στα 500 δισ. γιέν, για να αυξήσει την κάλυψη του ασύρματου δικτύου της.

Ο Σον, θα συναντηθεί σήμερα με τους δημοσιογράφους στις 4 μ.μ. στο Τόκυο (τοπική ώρα) για να ανακοινώσει τη στρατηγική προσέλκυσης συνδρομητών κινητής τηλεφωνίας, εν αναμονή της αλλαγής εταιρείας με τη διατήρηση του ίδιου αριθμού τηλεφώνου.

Το HSDPA προσφέρει θεωρητικά μάξιμουμ ταχύτητα για το κατέβασμα στοιχείων, 14 megabits το δευτερόλεπτο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα