Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 08:02

* ΕΞΠΡΕΣ: "Ταμειακά βάρη γεννά η άνοδος 25% του ΑΕΠ. Κίνδυνος για απώλεια κονδυλίων 1,5 δισ. ευρώ από το Ταμείο Συνοχής μετά το 2010".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το "θαύμα" κοστίζει 3,5 δισ. Παρενέργειες από την αναθεώρηση του ΑΕΠ. Μειώνονται τα κονδύλια του Δ' ΚΠΣ - Αυξάνεται η ελληνική εισφορά στα ταμεία της ΕΕ".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Ηλεκτρονικό "ριφιφί" στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. ¶γνωστοι επιχείρησαν να σβήσουν στοιχεία για την αγορά γάλακτος".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κίνδυνος απώλειας πόρων ΕΕ με την αναθεώρηση του ΑΕΠ. Αυξάνεται η εισφορά μας στον κοινοτικό προϋπολογισμό".

AΕΠ

Η ΕΞΠΡΕΣ αναφέρει ότι "Σημαντικά ταμειακά βάρη γεννά η λογιστική αναθεώρηση του ΑΕΠ κατά 25% εφόσον επικυρωθεί από τη Eurostat. Η χώρα κινδυνεύει με απώλειες πόρων περίπου 1,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2011-2013 από το Ταμείο Συνοχής, καθώς τότε το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στην Ελλάδα θα υπερβαίνει τον μέσο όρο των "25", ενώ από το 2007 θα κληθεί να αυξήσει τη συνδρομή της στον κοινοτικό προϋπολογισμό".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ προσθέτει ότι "Απώλειες πόρων Ταμείου Συνοχής και αύξηση συμμετοχής της Ελλάδας στον κοινοτικό προϋπολογισμό θα επιφέρει η αναπροσαρμογή του ΑΕΠ κατά 25% αφού η χώρα θα ενταχθεί στις "πλούσιες" της ΕΕ. Ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης, ωστόσο, απέκλεισε νέες παροχές. Κίνδυνος διαγράφεται και για το Δ' ΚΠΣ την περίοδο 2011-2013. Εκπρόσωπος της Κομισιόν επεσήμανε ότι επιλέξιμα είναι τα κράτη με ΑΕΠ έως 90% του μέσου όρου ΕΕ. Με την αναθεώρηση το ελληνικό ΑΕΠ φθάνει στο 95%. Οξύτατες ήταν οι επικρίσεις της αντιπολίτευσης για την αναθεώρηση".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα