Υποχωρούν για δεύτερη ημέρα οι τιμές του αργού

Mετά τη χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 08:56

ΠΤΩΤΙΚΑ, για δεύτερη ημέρα, κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου στη Ν. Υόρκης, καθώς τα σημάδια για περιορισμό της αύξησης της ζήτησης, ενδέχεται να διευρύνουν, πάνω από τον μέσον όρο, τα αποθέματα στις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Χθες, το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ, αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή του για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας το δεύτερο τρίμηνο στο 2,6% σε ετήσια βάση. Οι προμήθειες πετρελαίου στις ΗΠΑ ήταν 11,6% υψηλότερες του μέσου όρου και οι προμήθειες διϋλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του ντήζελ και του πετρελαίου θέρμανσης, σημείωσαν αύξηση για έβδομη εβδομάδα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Ενεργείας της χώρας, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου υποχώρησε έως 45 σεντς, ποσοστό 0,7%, φθάνοντας στα 62,31 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στη 1:02 μ.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 62,47 δολ. το βαρέλι.

Xθες τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν 20 σεντς, ποσοστό 0,3%, φθάνοντας στα 62,76 δολ. το βαρέλι, μετά την άνοδο στα 64 δολ. το βαρέλι νωρίτερα, τα υψηλότερα επίπεδα μιας ημέρας, από τις 19 Σεπτεμβρίου. Την προηγούμενη ημέρα οι τιμές σημείωσαν άνοδο 3,2%, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα έξι μηνών, καθώς οι κερδοσκόποι αγόρασαν πετρέλαιο, όταν η μεγαλύτερη των προβλέψεων άνοδο των αποθεμάτων των ΗΠΑ, ώθησαν τις τιμές στα 60,10 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα