Βραζιλία: Ανοδος του ρεάλ έναντι του δολαρίου

Μετά τις δημοσκοπήσεις για επικράτηση του Λούλα στον α' γύρο των εκλογών την Κυριακή
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 11:16

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε σήμερα το νόμισμα της Βραζιλίας, ρεάλ, μετά από δύο δημοσκοπήσεις, οι οποίες έδειξαν ότι ο πρόεδρος Λουΐς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα, φαίνεται να κερδίζει τις προεδρικές εκλογές από τον πρώτο γύρο την 1η Οκτωβρίου.

Στο 48% η προτίμηση στον πρόεδρο Λούλα έδειξαν δύο δημοσκοπήσεις στις εκλογές της Κυριακής. Ανοδικά κινήθηκε το ρεάλ.

Τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που δημοσιοποιήθηκαν χθες, τόνωσαν την εμπιστοσύνη των επενδυτών ότι ο Λούλα, 60 ετών, μπορεί να λάβει τη δεύτερη εντολή με την μεγάλη στήριξη του Κογκρέσου για μείωση των φόρων και τόνωση των επενδύσεων, εκτιμούν οικονομικοί αναλυτές.

Το ρεάλ σημείωσε άνοδο 0,8%, φθάνοντας στα 2,1712 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 3:45 μ.μ., ώρα Ν. Υόρκης, μετά το πέρας του μεγαλύτερου μέρους των διαπραγματεύσεων στη Βραζιλία, από 2,1891 που ήταν χθες.

Δημοσκόπηση που έγινε στις 25 και τις 26 Σεπτεμβρίου από το Instituto Brasileiro de Opiniao e Pesquisa, έδειξε ότι η προτίμηση στον Λούλα αυξήθηκε στο 48% από το 47% που είχε καταδείξει έρευνα της 23ης Σεπτεμβρίου και μεταδόθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων της TV Globo. Η προτίμηση στον Τζεράλντο Αλκμίν, υποχώρησε στο 32% από 33% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα