Man Group: Υψηλότερα των εκτιμήσεων κέρδη

Μετά τη σημαντική αύξηση των αμοιβών από τη διαχείριση κεφαλαίων
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 12:24

ΚΕΡΔΗ υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών θα εμφανίσει το πρώτο εξάμηνο της χρήσης η Man Group Plc, η μεγαλύτερη εισηγμένη εταιρεία διαχείρισης hedge-fund στον κόσμο, αποτέλεσμα της αύξησης των αμοιβών.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι η Man θα εμφανίσει προ φόρων κέρδη 691 εκατ. δολ. το εξάμηνο που λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και η Man εκτιμά ότι θα υπερβεί αυτό το ποσόν, σύμφωνα με σημερινή της ανακοίνωση. Οι αμοιβές από τη διαχείριση κεφαλαίων αυξήθηκαν 35% και τα κέρδη από τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, αυξήθηκαν 40%, σύμφωνα με την εταιρεία.

Ο Stanley Fink, ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας από το 2000 κινήθηκε κατά τη διάρκεια της έκρηξης των hedge fund που ώθησε στα ύψη τα υπό διαχείριση κεφάλαια της Man. Τώρα η εταιρεία διαχειρίζεται 56 δισ. δολ., σύμφωνα με την σημερινή της ανακοίνωση, από 4,7 δισ. δολ. το 2000. Ο Fink, 48 ετών θα αποχωρήσει τον Απρίλιο και τη θέση του θα αναλάβει ο σημερινός οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, Peter Clarke, 46 ετών.

Οι μετοχές της Man σημείωσαν άνοδο 3,8%, φθάνοντας στις 460 πένες η μία στις 8:20 π.μ. στο Λονδίνο, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να πλησιάζει τα 8,8 δισ. λίρες στερλίνες (16,5 δισ. δολ.). Φέτος, οι μετοχές έχουν σημειώσει άνοδο 45%.

Τα hedge funds κέρδισαν φέτος έως και τον Ιούλιο, 6,7%, έχοντας καλύτερες επιδόσεις από τους χρηματιστηριακούς δείκτες σε ΗΠΑ και Ευρώπη, σύμφωνα με τον δείκτη Credit Suisse/Tremont Hedge Fund. Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,6% και ο Dow Jones Stoxx 50, των ευρωπαϊκών μετοχών σημείωσε άνοδο 4,3%. Τα hedge-funds, που διαχειρίζονται παγκοσμίως 1,2 τρισ. δολ., προσήλκυσαν το δεύτερο τρίμηνο 42,1 δισ. δολ., σημειώνοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από το 2003, σύμφωνα με την Hedge Fund Research.

Οι ιδιώτες επενδυτές απέσυραν 800 εκατ. δολ. από τα κεφάλαια της Μan το πρώτο εξάμηνο και οι θεσμικοί πήραν 1,3 δις δολάρια.

Η Man θα ανακοινώσει τα προσωρινά της αποτελέσματα στις 9 Νοεμβρίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα