Havas: Πτώση των μετοχών μετά τη μείωση των κερδών κατά 39%

Αποτέλεσμα του υψηλού κόστους των προσλήψεων
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 12:34

ΤΙΣ μεγαλύτερες απώλειες σε χρονικό διάστημα τριών ετών, σημείωσαν οι μετοχές της Havas SA, της έκτης σε μέγεθος διαφημιστικής εταιρείας στον κόσμο, μετά την ανακοίνωσή της για μείωση 39% των κερδών, αποτέλεσμα του κόστους πρόσληψης νέων υπαλλήλων.

Οι μετοχές της υποχώρησαν έως 34 σεντς, ποσοστό 8,8%, φθάνοντας στα 3,51 ευρώ η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 3,58 ευρώ η μία στις 9:16 π.μ. στο Παρίσι. Αυτή η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από τον Σεπτέμβριο του 2003.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 21 εκατ. ευρώ (27 εακτ. δολ.) από 34 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Γαλλία, μετά το κλείσιμο των αγορών. Τα λειτουργικά κέρδη μειώθηκαν στα 56 εκατ. ευρώ, από 75 εκατ. ευρώ. Και τα δύο στοιχεία διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της εταιρείας, Fernando Rodes Vila, προσλαμβάνει προσωπικό για να δημιουργήσει σκέλος δημιουργικού, καθώς η Havas κερδίζει νέους λογαριασμούς πελατών. Το κόστος των νέων υπαλλήλων, ώθησε 18% χαμηλότερα τα καθαρά κέρδη της εταιρείας από τις δραστηριότητές της, στα 64 εκατ. ευρώ, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Κατά μέσον όρο, έξι οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα καθαρά κέρδη της Havas θα ήταν 38,5 εκατ. ευρώ. Επτά άλλοι προέβλεπαν ότι τα λειτουργικά της κέρδη θα ήταν 79 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα