ΕFG Eurobank: Εξαγορά της βουλγαρικής DZI

Αντί 158 εκατ. ευρώ
Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2006 17:39

ΣΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ με την DZI Life Insurance A.D. και άλλους μετόχους της τράπεζας DZI Bank στη Βουλγαρία για την αγορά μετοχών που αντιπροσωπεύουν το 74,26% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας κατέληξε η EFG Eurobank.

Το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε περίπου €158 εκατομμύρια και περιλαμβάνει δύο εκατομμύρια μετοχές Eurobank EFG.

Νωρίτερα, η Alpha Bank είχε ανακοινώσει ότι αποσύρει το ενδιαφέρον της για τη βουλγαρική τράπεζα.

Η DZI Bank είναι μια μεσαίου μεγέθους Βουλγαρική τράπεζα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Βουλγαρίας, και διαθέτει δίκτυο 131 καταστημάτων και 43 καταστήματα-θυρίδες, με περίπου 1.300 εργαζομένους.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της EFG Eurobank, η DZI Bank είναι ιδιαίτερα ισχυρή στην τραπεζική επιχειρήσεων (corporate commercial banking), στις καταθέσεις και στην έκδοση καρτών.

Τον Ιούνιο του 2006, η DZI Bank είχε Σύνολο Ενεργητικού €563 εκατομμύρια, Δάνεια €250 εκατομμύρια και Καταθέσεις €477 εκατομμύρια. Η τράπεζα είναι θυγατρική του DZI Financial Group, το οποίο δραστηριοποιείται στις γενικές ασφάλειες, στις ασφάλειες ζωής και υγείας, στις χρηματιστηριακές συναλλαγές και στην κτηματαγορά.

Η Eurobank EFG έχει ήδη παρουσία στη Βουλγαρία μέσω της θυγατρικής της Bulgarian Post Bank με δίκτυο 143 καταστημάτων.

Σκοπός της Eurobank EFG είναι να ενοποιήσει τους δύο οργανισμούς στο μέλλον προκειμένου να ισχυροποιήσει την ηγετική της θέση στην ταχύτατα αναπτυσσόμενη Βουλγαρική αγορά. Η ενοποίηση των δύο τραπεζών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα δημιουργήσει συνέργιες σε λειτουργικό επίπεδο και στην αποδοτικότητα του δικτύου, αναδεικνύοντας τα πλεονεκτήματα του κάθε οργανισμού.

Ο ενοποιημένος οργανισμός, με δίκτυο άνω των 250 καταστημάτων, θα είναι μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες στην Βουλγαρία, με μερίδιο αγοράς ίσο ή άνω του 10% σε Σύνολο Ενεργητικού, Δανείων και Καταθέσεων.

Η εξαγορά της DZI Bank στη Βουλγαρία ακολουθεί την αγορά της Universal Bank στην Ουκρανία, την ανάπτυξη του δικτύου καταστημάτων στην Πολωνία και την αγορά της Tekfenbank στην Τουρκία, μέσα στο 2006, και εντάσσεται στο πλαίσιο για επέκταση των δραστηριοτήτων του στις πιο σημαντικές αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Η ολοκλήρωση αυτής της συναλλαγής, υπόκειται σε εγκρίσεις από τις αρμόδιες αρχές στη Βουλγαρία, στην Ελλάδα και στην Ελβετία, οι οποίες αναμένεται να ληφθούν εντός του τελευταίου τριμήνου του 2006.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΡΩΒ



Σχολιασμένα