Έξοδος στις αγορές από τη Wind Ελλάς, άντλησε 106,6 εκατ. ευρώ

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου 2017 11:52
UPD:20/12/2017 16:54

Σημειώνεται στο μεταξύ ότι η Wind κατέθεσε σήμερα δεσμευτική προσφορά για τη Cyta Ελλάδος, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει σε εξέλιξη η μητρική της εταιρεία στην Κύπρο.

Της Τέτης Ηγουμενίδη
[email protected]

Με κεφάλαιο 106,6 εκατ. ευρώ ενισχύθηκε το ταμείο της Wind Ελλάς, έπειτα από τη νέα έξοδό της στις διεθνείς αγορές, σε συνέχεια της πρώτης έκδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2016.  

Σημειώνεται στο μεταξύ ότι η Wind κατέθεσε σήμερα δεσμευτική προσφορά για τη Cyta Ελλάδος, στο πλαίσιο της διαδικασίας που έχει σε εξέλιξη η μητρική της εταιρεία στην Κύπρο.

Ειδικότερα, η τηλεπικοινωνιακή εταιρεία προχώρησε σε προσφορά επιπλέον ομολογιών ύψους 75 εκατ. ευρώ υπό το υφιστάμενο ομόλογο, η οποία υπέρ-καλύφθηκε, κλείνοντας στα 95 εκατ. ευρώ. Με βάση την τιμή διαπραγμάτευσης του υφιστάμενου ομόλογου της Wind, η προσφορά έκλεισε με τιμή 112,25 και στα ταμεία του ομίλου μπήκαν συνολικά 106,6 εκατ. ευρώ.

Το επιτόκιο είναι ίδιο με αυτό του προηγούμενου ομολογιακού (8,2%), το ύψος του οποίου, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, αντανακλά το ρίσκο της χώρας.

Τα νέα κεφάλαια, μαζί με ίδια κεφάλαια που παράγει η εταιρεία από τη λειτουργία της, θα κατευθυνθούν στις συνεχιζόμενες επενδύσεις σε υποδομές νέας γενιάς, τόσο σε κινητή (4G, 4G+) όσο και σταθερή τηλεφωνία (FTTx), στην πρωτοποριακή πλατφόρμα υπηρεσιών περιεχομένου καθώς και στην χρηματοδότηση πιθανών μελλοντικών εξαγορών.

Η διοίκηση της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας χαρακτηρίζει επιτυχημένη την άντληση των νέων κεφαλαίων, καθώς επισφραγίζει την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στις προοπτικές της Wind και της ελληνικής αγοράς τηλεπικοινωνιών. 



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα