Ιαπωνία: Στα υψηλότερα δύο ετών η επιχειρηματική εμπιστοσύνη

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΑΠΡΟΣΔΟΚΗΤΗ άνοδο και στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών αναρριχήθηκε τον Σεπτέμβριο η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στην Ιαπωνία, τονώνοντας την προοπτική ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα βασικά επιτόκια δανεισμού έως τα τέλη της τρέχουσας χρήσης τον Μάρτιο.

Η τριμηνιαία έκθεση Tankan, έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγάλων βιομηχανιών αναρριχήθηκε 24 μονάδες από 21 τον Ιούνιο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Bank of Japan στο Τόκυο, υπερβαίνοντας τις προβλέψεις των οικονομικών αναλυτών, οι οποίοι εκτιμούσαν ότι αυτή θα παραμείνει αμετάβλητη. Οι εταιρείες σχεδιάζουν να αυξήσουν τις δαπάνες τους κατά 11,5% τη χρήση που λήγει στις 31 Μαρτίου και με τον ταχύτερο ρυθμό σε 16 χρδόνια.

Οι αποδόσεις των ομολόγων πενταετούς διάρκειας σημείωσαν την υψηλότερη άνοδο μέσα σε τρεις μήνες, καθώς εικάζετο ότι η BOJ ενδέχεται να αυξήσει τα επιτόκια από το 0,25%, τα χαμηλότερα μεταξύ των χωρών μελών του G7. Η βιομηχανική παραγωγή στη δεύτερη σε μέγεθος οικονομία στον κόσμο αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ τον περασμένο μήνα, καθώς οι εταιρείες επέκτειναν την παραγωγή τους για να αντιμετωπίσουν τη ζήτηση που ώθησε τους όγκους εξαγωγών σε επίπεδα ρεκόρ τον Αύγουτο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων πενταετούς διάρκειας, σημείωσαν άνοδο 4,5 μονάδες βάσης στο 1,7% στις 9:42 π.μ. στο Τόκυο. Κατά μέσον όρο 28 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News εκτιμούσαν ότι ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης θα διαμορφωθεί στις 21 μονάδες. Η επιχειρηματική εμπιστοσύνη προβλέπεται να επιστρέψει στις 21 μονάδες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τις μεγάλες εταιρείες της Ιαπωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα