Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 07:02
UPD:07:03

ΑΝΟΔΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές, με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές της Toyota Motor Corp. και της Mitsubishi UFJ Financial Group Inc., μετά την απροσδόκητη άνοδο της επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στην Ιαπωνία, στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών. http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/02/1247543.htm .

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index αναρριχήθηκε 0,4%, φθάνοντας στις 128,95 μονάδες στις 11:05 π.μ. στο Τόκυο, οδεύοντας στα υψηλότερα επίπεδα από τις 6 Σεπτεμβρίου. Ανοδικά κινήθηκαν και οι 10 κλάδοι που τον αποτελούν.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei 225 σημείωνε άνοδο για τέταρτη ημέρα και σε ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στις 16.268,90 μονάδες. Η τριμηνιαία έκθεση Tankan της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας έδειξε ότι η εμπιστοσύνη μεταξύ των μεγαλύτερων βιομηχανιών της χώρας, αναρριχήθηκε στα υψηλότερα επίπεδα δύο ετών. Η Ιαπωνία, πραγματοποιεί πλέον του 40% των εισαγωγών της Ασίας.

Στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex σημείωσε άνοδο 0,8%. Οι μετοχές των τραπεζών, όπως της Fubon Financial Holding Co. κινήθηκαν ανοδικά μετά την ανακοίνωση της Standard Chartered Plc ότι θα αγοράσει την Hsinchu International Bank προς 40,5 δισ. δολ. Ταϊβάν (1,2 δισ. δολ. ΗΠΑ), προχωρώντας στην πρώτη εξαγορά τράπεζας της Ταϊβάν.

Στην Αυστραλία, ο S&P/ASX 200 Index σημείωνε άνοδο 0,5%. Τα υψηλότερα κέρδη σημείωναν οι μετοχές της BHP Billiton και της Woodside Petroleum Ltd., μετά την άνοδο των τιμών του χαλκού και του αργού πετρελαίου.

Ανοδικά κινήθηκαν και οι λοιποί δείκτες στην περιφέρεια, εκτός από τους δείκτες στη Μαλαισία και τις Φιλιππίνες Κλειστές είναι οι αγορές στην Κίνα, το Χονγκ Κονγκ και την Ινδία, λόγω εθνικής εορτής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα