Sony: Στα χαμηλότερα δύο μηνών οι μετοχές

Καθώς προβλέπεται αύξηση του κόστους από την ανάκληση μπαταριών
Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 08:55

ΣΤΑ χαμηλότερα επίπεδα δύο μηνών, υποχώρησαν οι μετοχές της Sony Corp., της δεύτερης σε μέγεθος εταιρείας που παράγει επαναφορτιζόμενες μπαταρίες στον κόσμο, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει στην αναθεώρηση της εκτίμησης του κόστους για την παγκόσμια ανάκληση μπαταριών λιθίου, που αυξήθηκε στα 7 εκατ. κομμάτια.

Οι μετοχές υποχώρησαν 2,1%, φθάνοντας στα 4.680 γιέν η μία στις 11 π.μ. στο Τόκυο και στα χαμηλότερα επίπεδα από τις 19 Ιουλίου. Η Sony ενδέχεται να έχει κόστος, για την αντικατάσταση αυτών των μπαταριών που ενδέχεται να πάρουν φωτιά, ύψους 60 δισ. γιέν (508 εκατ. δολ.), σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Asahi στην αγγλική της έκδοση στις 30 Σεπτεμβρίου. Η Sony ανακοίνωσε πωλήσεις 1,74 τρισ. γιέν το πρώτο εξάμηνο της χρήσης.

Οι μετοχές της Sony έχουν υποχωρήσει 11% από τότε που η Dell Inc., εξέδωσε τη μεγαλύτερη ανάκληση στον κλάδο ηλεκτρονικών ευρείας κατανάλωσης πριν από δύο μήνες, όταν ανακοίνωσε ότι οι μπαταρίες που κατασκευάζει η Sony για τους φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ενδέχεται να πάρουν φωτιά.

Την περασμένη εβδομάδα και η Toshiba Corp. προχώρησε στην ανάκληση 380.000 υπολογιστών που φέρουν μπαταρίες στη Sony, ενώ η Dell αύξησε τον αριθμό της ανάκλησης στα 100.000 κομμάτια, ωθώντας τον αριθμό των μπαταριών που πρέπει να ανακαλέσει η Sony στα 7 εκατομμύρια. Στις 14 Αυγούστου η Dell ανακάλεσε τις μπαταρίες για 4,1 εκατ. φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

Σημειώνεται ότι η Apple Computer Inc., η Lenovo Group Inc. και η International Business Machines Corp., ανακοίνωσαν επίσης πρόγραμμα ανάκλησης μπαταριών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα