Νέα συνάντηση ΟΤΟΕ - τραπεζών

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 09:16

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ σήμερα η έκτη διαπραγματευτική συνάντηση μεταξύ εκπροσώπων των Εμπορικών Τραπεζών και του προεδρείου της ΟΤΟΕ με αντικείμενο την υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Στη συνάντηση της περασμένης εβδομάδας οι εκπρόσωποι της ΟΤΟΕ πρότειναν να συμφωνηθεί ισόποση αύξηση σε όλα τα κλιμάκια, υπό τις προϋποθέσεις:

- Να ενισχύονται οι νεότεροι (χαμηλόμισθοι) εργαζόμενοι των τραπεζών.

- Να διασφαλίζεται η ροή και η υπάρχουσα σχέση μεταξύ των κλιμακίων του Ενιαίου Μισθολογίου στον κλάδο, η σχέση του οποίου έχει διαταραχθεί -όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές- με αποτέλεσμα από 1 προς 2,14 (εισαγωγικό - καταληκτικό κλιμάκιο) πριν από 25 χρόνια να έχει διαμορφωθεί σήμερα σε 1 προς 1,24, όπως αναφέρουν.

- Να μην υπολείπεται του ορίου που έχει τεθεί από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, η αύξηση σε ποσοστό για τα τελευταία κλιμάκια του Μισθολογίου.

Οι συνδικαλιστές δεν προχώρησαν σε συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένο ποσό, επιφυλασσόμενοι να το κάνουν στη σημερινή συνάντηση.

Το ποσό αυτό, θα διαμορφωθεί εντός του πλαισίου που ορίζεται από τη διεκδίκηση αυξήσεων που θα κινούνται για το πρώτο κλιμάκιο γύρο από το 8 - 8,5% και για το τελευταίο 6- 6,5% και υπολογίζεται -ανεπίσημα- ότι θα είναι γύρω στα 60 ευρώ.

Οι εκπρόσωποι των Τραπεζών, στο οικονομικό σκέλος, απάντησαν ότι αποδέχονται τη φιλοσοφία της ισόποσης αύξησης στα κλιμάκια του Ε.Μ., που πρότεινε η ΟΤΟΕ αν και βλέπουν με επιφυλάξεις τη διετή ΣΣΕ, θεωρούν θέμα διαπραγμάτευσης το ποσό των αυξήσεων που θα προκύψει τελικά. Υπογράμμισαν τέλος, ότι η συμφωνία θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα προς διαπραγμάτευση θέματα, στα οποία θέση έχει και το ωράριο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα