Κολομβία: Αύξηση των επιτοκίων δανεισμού στο 7%

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 11:42

ΚΟΝΤΑ στα υψηλότερα επίπεδα 2,5 ετών, αύξησε η Κεντρική Τράπεζα της Κολομβίας τα βασικά επιτόκια δανεισμού, σε μια προσπάθεια να περιορίσει τον πληθωρισμό, μετά τη μεγαλύτερη των προβλέψεων ανάπτυξη της οικονομίας.

Η Κεντρική Τράπεζα αύξησε σήμερα κατά 1/4 της ποσοστιαίας μονάδας στο 7% τα επιτόκια, προχωρώντας στην τέταρτη αύξησή τους φέτος. Εντεκα από τους 27 οικονομικούς αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News προέβλεψαν αυτήν την κίνηση, ενώ 16 περίμεναν ότι η τράπεζα θα διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια.

Η οικονομία της Κολομβίας αναπτύχθηκε με ταχύτερο ρυθμό από το 6% που αναμενόταν το δεύτερο τρίμηνο, αποτέλεσμα εν μέρει και την αύξησης του δανεισμού στους καταναλωτές. Πέρυσι, η οικονομία της αναπτύχθηκε με ρυθμό 5,1%, τον ταχύτερο σε μια δεκαετία και είναι πιθανόν να αναπτυχθεί με ρυθμό 5% το 2006, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή της τράπεζας, Χοσέ Ντάριο Ουρίμπε, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Οι τιμές καταναλωτή αυξήθηκαν στο 4,6% τους 12 μήνες έως και τον Σεπτέμβριο έναντι 4,7% έως και τον Αύγουστο, καθώς η αύξηση της τιμής των τροφίμων υποχώρησε, σύμφωνα με τις προβλέψεις 17 οικονομικών αναλυτών που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα