Σε υψηλά πέντε μηνών το δολάριο έναντι του γιεν

Δευτέρα, 02 Οκτωβρίου 2006 11:49

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών «σκαρφάλωσε» το δολάριο έναντι του γιεν παρά τα ενθαρρυντικά στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στην Ιαπωνία.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έκθεση «Τανκάν» της Τράπεζας της Ιαπωνίας, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος ανήλθε στις 24 μονάδες το Σεπτέμβριο, στα υψηλότερα επίπεδα διετίας, έναντι 21 μονάδων τον Ιούνιο. Οι αναλυτές δεν ανέμεναν μεταβολή.

Αρνητικά επηρέασε το γιεν δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κεντρική τράπεζα της Ιαπωνίας στην εξαμηνιαία έκθεσή, της που θα δημοσιευθεί στις 31 Οκτωβρίου, θα αναθεωρήσει σε χαμηλότερα επίπεδα τις εκτιμήσεις της για το δομικό πληθωρισμό στην Ιαπωνία.

Εάν επαληθευθεί το παραπάνω δημοσίευμα, τότε απομακρύνεται το ενδεχόμενο νέας αύξησης των επιτοκίων από την Τράπεζα της Ιαπωνίας στο άμεσο μέλλον. Υπενθυμίζεται ότι η κεντρική τράπεζα της χώρας αύξησε τον Ιούλιο τα επιτόκια στο 0,25% για πρώτη φορά σε διάστημα έξι ετών.

Στη χρηματαγορά του Λονδίνου, στις 11:39, το δολάριο ισοδυναμούσε με 118,17 γιεν έναντι 118,17 γιεν, ενώ νωρίτερα αναρριχήθηκε μέχρι τα 118,30 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα