Standard Chartered: Προς πώληση σκέλους στην Ινδία

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 08:44

ΣΤΗΝ πώληση του σκέλους διαχείρισης κεφαλαίων στην Ινδία, το οποίο διαχειρίζεται πλέον των 3 δισ. δολ., καθώς ανασχηματίζει τις δραστηριότητές της στη μεγαλύτερη αγορά μετά το Χονγκ Κονγκ και τη Ν. Κορέα, ενδέχεται να προχωρήσει η Standard Chartered Plc.

Η δανείστρια, με έδρα το Λονδίνο, που παράγει τα 2/3 των κερδών της στην Ασία, αξιολογεί τις προσφορές από δυνητικούς αγοραστές, ανέφερε ο Neeraj Swaroop, επικεφαλής της Standard Chartered στην Ινδία.

Η Standard Chartered αναδιοργανώνεται στην Ινδία για να εδραιώσει τη θέση της ως η μεγαλύτερη διεθνής δανείστρια, σε μία χώρα με 1,1 δισ. ανθρώπους. Τα κέρδη της στην Ινδία αυξήθηκαν 51%, φθάνοντας τα 9,05 δισ. ρουπίες (197 εκατ. δολ.) το πρώτο τρίμηνο του 2006 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, καθώς τα δάνεια αυξήθηκαν 20%. Η τράπεζα έχει 81 καταστήματα στην Ινδία και παρουσία πλέον των 150 ετών. Η δανείστρια ανταγωνίζεται άλλες τράπεζες, συμπεριλαμβανομένης της Prudential ICICI Asset Management Co. και της UTI Asset Management Co. στη διαχείριση κεφαλαίων της χώρας, τα οποία μέχρι τα τέλη Αυγούστου ήταν 66 δισ. δολάρια.

Τα κεφάλαια υπό διαχείριση στην Ινδία αυξήθηκαν 57% τη χρήση που έληξε τον Αύγουστο, καθώς ο δείκτης Sensitive του Χρηματιστηρίου της Βομβάης σημείωσε άνοδο 51% την εν λόγω χρονική περίοδο.

Η Standard Chartered σχεδιάζει να ξεκινήσει το επόμενο έτος δραστηριότητα διαχείρισης κεφαλαίων πλουσίων, σύμφωνα με τον Swaroop. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων στην Ινδία αυξήθηκε περίπου 1/5 υπερβαίνοντας τους 83.000 το 2005 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με έρευνα της Merrill Lynch & Co. και της CapGemini SA.

Η τράπεζα ξεπέρασε την Citibank ως τη μεγαλύτερη ξένη δανείστρια στην Ινδία, μετά την εξαγορά του σκέλους Grindlays της Australia & New Zealand Banking Group Ltd. το 2000.

Στις αρχές Σεπτεμβρίου ολοκλήρωσε την εξαγορά της Union Bank of Pakistan Ltd., ύψους 487 εκατ. δολ., στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για να επεκταθεί στην περιοχή.

Στις 29 Σεπτεμβρίου προσφέρθηκε να αγοράσει την Hsinchu International Bank της Ταϊβάν προς 1,2 δισ. δολ., μετά την εξαγορά της Κorea First Bank πέρυσι, αντί του ποσού των 3,5 δισ. δολαρίων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα