Mitsubishi: Προσέγγιση από την Rolls-Royce για συνεργασία

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 08:58

ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ από την Rolls-Royce Group Plc για την ανάπτυξη ενός κινητήρα για μεσαίου μεγέθους αεροσκάφη, που θα κατασκευάσει η Airbus SAS, δέχθηκε η Mitsubishi Heavy Industries Ltd., η μεγαλύτερη αεροδιαστημική βιομηχανία της Ιαπωνίας.

«Την εταιρεία πλησίασε η Rolls-Royce με μία προσφορά για την κοινή παραγωγή ενός κινητήρα», ανέφερε ο Χιντέο Ικούνο, διευθυντής της Daiya PR Ltd., εταιρεία που διαχειρίζεται τις επαφές με τους εκπροσώπους του Τύπου, συμπληρώνοντας: «Λεπτομέρειες δεν έχουν αποφασιστεί ακόμη».

Η Mitsubishi Heavy μάλλον θα παράγει κάποια εξαρτήματα για τη μηχανή με την οποία θα πετά το Α350 XWB της Airbus, ενώ και η Kawasaki Heavy Industries Ltd. ενδέχεται να αναλάβει την παραγωγή άλλων εξαρτημάτων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Nihon Keizai, νωρίτερα σήμερα. Οι δύο ιαπωνικές εταιρείες, θα καλύψουν μαζί περίπου το 15% του κόστους της ανάπτυξης του κινητήρα, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Η Kawasaki Heavy, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής κινητήρων της Ιαπωνίας, αρνήθηκε να πει εάν η Rolls-Royce, η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο, την πλησίασε για τη δημιουργία ενός νέου κινητήρα. Η εταιρεία θα σκεφθεί το θέμα εάν η Rolls-Royce κάνει συγκεκριμένη προσφορά, ανέφερε ο εκπρόσωπος της Kawasaki Heavy, Γιούκο Οτζίνο, μιλώντας σήμερα από το τηλέφωνο.

Ο κινητήρας θα χρησιμοποιηθεί για το νέο μοντέλο αεροσκάφους της ευρωπαϊκής Airbus, το οποίο σκοπεύει να ανταγωνιστεί το Dreamliner 787 της Boeing Co. Οι παραδόσεις του Α350 θα αρχίσουν το 2012, τέσσερα χρόνια με την έναρξη πτήσεων του Boeing 787.

H General Electric Co., η μεγαλύτερη βιομηχανία κατασκευής κινητήρων αεροσκαφών στον κόσμο θα προσφέρει κινητήρες για μικρότερες εκδόσεις του νέου Α350, ενώ έκανε διαπραγματεύσεις και για τους κινητήρες του μεσαίου Α350.

Η Airbus, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια αεροσκαφών στον κόσμο, παρουσίασε το νέο της αεροσκάφος Α350 XWB τον Ιούλιο στην αεροπορική έκθεση του Φάρνμποροου της Αγγλίας. Η Singapore Airlines Ltd., η δεύτερη σε μέγεθος αεροπορική εταιρεία στον κόσμο, παρήγγειλε 20 αεροσκάφη τύπου Α350 XWB τον Ιούλιο, με την προοπτική να αγοράσει άλλα 20.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα