Την άνοιξη σε λειτουργία το εργοστάσιο ξήρανσης λυματολάσπης

Τρίτη, 03 Οκτωβρίου 2006 17:19

«Στο τέλος της προεκλογικής περιόδου και για την άγρα ψήφων, ο κ. Μίχας ψεύδεται χωρίς ντροπή, καταφεύγοντας για ακόμη μία φορά στην προσφιλή του λυματολάσπη. Μάλιστα, εκθέτει την Ελλάδα στην Ε.Ε. και διεθνώς, αφού καταγγέλλει την ίδια του τη χώρα με εντελώς ανυπόστατα στοιχεία», δήλωσε ο Πρόεδρος της ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Κωνσταντίνος Κωστούλας, με αφορμή τις ανακοινώσεις του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα και τα σχετικά σημερινά δημοσιεύματα.

«Ποια είναι, όμως, η ουσία;

1. Συσσωρευμένη από την περίοδο 2000 - 2003 λυματολάσπη μεταφέρεται στη Γερμανία. Ηδη, έχουν μεταφερθεί ποσότητες άνω των 23.000 τόννων, τα πλοία συνεχίζουν τη φόρτωση και μεταφορά και, τέλος, έχουν εξασφαλισθεί όλες οι αναγκαίες άδειες για τη μεταφορά του συνόλου των προβλεπομένων από τη σχετική σύμβαση ποσοτήτων.

2. Η παραγόμενη νέα λυματολάσπη αδρανοποιείται πλήρως και επί τόπου στην Ψυττάλεια, με τη διεθνώς γνωστή μέθοδο της ασβεστοποίησης, μηδενίζοντας τις περιβαλλοντικές οχλήσεις στην ευρύτερη περιοχή.

3. Εχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε η συσσωρευμένη λυματολάσπη, την οποία ανεύθυνα ο κ. Μίχας χαρακτηρίζει ως τοξική, ενώ το Πολυτεχνείο διαβεβαιώνει με εργαστηριακούς ελέγχους ότι δεν είναι, να μην απειλήσει σε καμία περίπτωση το περιβάλλον και ειδικότερα τον Σαρωνικό. Τα περί ωρολογιακής βόμβας, που είναι έτοιμη να σκάσει, αποτελούν ασύστολα ψεύδη.

4. Εχει πλέον καταστεί ορατή σε όλους, διότι φαίνεται και από μακριά -κι αυτό σκοπίμως το αποσιωπά ο κ. Μίχας- η οριστική λύση του προβλήματος διαχείρισης της λυματολάσπης, αφού το εργοστάσιο ξήρανσης βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο κατασκευής και θα λειτουργήσει την προσεχή άνοιξη.

5. Ο κ. Μίχας ήταν εκείνος, που τον Σεπτέμβριο του 2003 κι ενώ στο νησί είχαν αρχίσει να συσσωρεύονται δεκάδες χιλιάδες τόνοι λυματολάσπης, υπέγραψε την απόφαση με την οποία χορηγήθηκε δεκαετής άδεια εγκατάστασης, λειτουργίας και επομένως παραγωγής λυματολάσπης στο ΚΕΛ Ψυττάλειας (Απόφαση Β. 4299/Φ.14.1. ΕΥΔΑΠ/24.9.2003) με πρόβλεψη μεταφοράς και χύδην εναπόθεσης στον επιβαρημένο ήδη ΧΥΤΑ Ανω Λιοσίων».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΥΔΑΠ



Σχολιασμένα