Ασιατικά Χρηματιστήρια

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινούνται οι ασιατικές μετοχές. Τις μεγαλύτερες απώλειες σημειώνουν οι μετοχές της Inpex Holdings Inc. και της BHP Billiton, μετά την υποχώρηση του αργού πετρελαίου, τα μέγιστα, σε χρονικό διάστημα 14 μηνών και τη διολίσθηση του χαλκού.

Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. οδηγούσαν τις απώλειες στη Ν. Κορέα, μετά την ανακοίνωση της Β. Κορέας ότι θα πραγματοποιήσει την πρώτη πυρηνική της δοκιμή. Οι μετοχές της Canon Inc. και της Li & Fung Ltd. κινούντο ανοδικά μετά την υποχώρηση του κόστους των καυσίμων και την αναρρίχηση του Dow Jones Industrial Average (DJIA), σε επίπεδα ρεκόρ.

Ο Μorgan Stanley Capital International Asia-Pacific Index υποχώρησε 0,2%, φθάνοντας στις 128,87 μονάδες στις 12:15 μ.μ. στο Τόκυο. Νωρίτερα ο δείκτης σημείωνε άνοδο έως 0,2%. Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στην Ιαπωνία, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, ενώ απώλειες σημείωναν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας. Κλειστές είναι και σήμερα οι αγορές στην Κίνα, στο πλαίσιο της εθνικής εορτής της χώρας, διάρκειας μιας εβδομάδας.

Ο MSCI Asia-Pacific Energy Index υποχώρησε 2%, ενώ ο δείκτης των μετοχών των εταιρειών με υλικά σημείωνε απώλειες 1,4%. Αυτές ήταν και οι μεγαλύτερες απώλειες μεταξύ των 10 κλάδων του περιφερειακού δείκτη. Το πετρέλαιο σημείωσε απώλειες 3,9%, φθάνοντας στα 58,68 δολ. το βαρέλι στη Ν. Υόρκη, το χαμηλότερο κλείσιμο από τις 16 Φεβρουαρίου. Η υποχώρησή του ήταν η μεγαλύτερη από τις 17 Αυγούστου του 2005.

Ο δείκτης των έξι μετάλλων που διαπραγματεύθηκαν χθες στο London Metal Exchange, υποχώρησε 1,3% με τον χαλκό να σημειώνει απώλειες 2,4%. Το μέταλλο υποχώρησε 4,3% στη Ν. Υόρκη, τα μέγιστα, από τις 11 Αυγούστου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα