Κάτω από τα 59 δολ. το βαρέλι το πετρέλαιο

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 07:02

ΔΙΕΥΡΥΝΕ τις μεγαλύτερες απώλειες μέσα σε 14 μήνες το πετρέλαιο, καθώς εικάζεται ότι οι προμήθειες του καυσίμου στις ΗΠΑ θα αυξηθούν για όγδοη εβδομάδα, ενώ η περίοδο των τυφώνων, άφησε ανέπαφες τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στον Κόλπο του Μεξικό.

Τα διυλισμένα αποθέματα των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά πάσα πιθανότητα 1,5 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα που πέρασε, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg News. Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, δεν αναμένονται άλλες μεγάλες καταιγίδες στον Ατλαντικό Ωκεανό φέτος, παρόμοιες των τυφώνων «Katrina» και «Rita» που έπληξαν πέρυσι την περιοχή, προκαλώντας τεράστιες ζημιές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Νοεμβρίου, υποχώρησε έως 30 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 58,38 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:04 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το αργό διαπραγματεύθηκε στα 58,43 δολ. το βαρέλι.

Χθες το πετρέλαιο υποχώρησε 2,35 δολ., ποσοστό 3,9%, φθάνοντας στα 58,68 δολ. το βαρέλι, τα χαμηλότερα επίπεδα κλεισίματος από τις 16 Φεβρουαρίου. Αυτή ήταν η μεγαλύτερη υποχώρηση μέσα σε μία ημέρα, από τις 17 Αυγούστου του 2005. Τα συμβόλαια του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει 25% από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι στα οποία αναρριχήθηκαν στις 14 Ιουλίου, καθώς η ένταση στη Μ. Ανατολή μειώθηκε και τα αποθέματα του καυσίμου στις ΗΠΑ αυξήθηκαν.

Το υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ θα δημοσιοποιήσει την εβδομαδιαία του έκθεση για τα αποθέματα, σήμερα στις 10:30 π.μ. στην Ουάσινγκτον, τοπική ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα