Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Τετάρτη, 04 Οκτωβρίου 2006 09:51

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά παρουσίασε συνέχεια των πτωτικών τάσεων για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Πρωταγωνιστές με βάση τον όγκο συναλλαγών οι μετοχές ΟΠΑΠ, ΕΤΕ, ΜΟΗ και ΑΛΦΑ. Δεν αλλάζει κάτι από αυτά που έχουμε αναφέρει από την αρχή της εβδομάδας, καθώς η ελληνική αγορά παρουσιάζει μείωση του όγκου συναλλαγών, επιλεκτικές τοποθετήσεις σε μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης και μειωμένη συσχέτιση σε σχέση με τις διεθνείς αγορές».

Euroxx: «Για μια ακόμη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους ,την τέταρτη κατά σειρά, σημείωσε απώλειες της τάξεως 0,63%, με την έλλειψη επιχειρηματικών ειδήσεων να καθορίζει την αρνητική πορεία της Σοφοκλέους… Οι Ευρωπαϊκές χρηματιστηριακές αγορές σημείωσαν απώλειες προεξοφλώντας την άνοδο των επιτοκίων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ ο Dow Jones κατέγραψε ιστορικό ενδοσυνεδριακό υψηλό εξαιτίας την ραγδαίας υποχώρησης του πετρελαίου. Για σήμερα αναμένεται η χρονοσείρα του ΧΑ να κινηθεί ήπια ανοδικά βοηθούμενη από το θετικό κλίμα των διεθνών χρηματαγορών».

Aspis Securities: «Η συνεχιζόµενη πτώση της τιµής του πετρελαίου ώθησε χθες το Dow Jones σε υψηλό όλων των εποχών. Αντίθετα, οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηµατιστηρίων κινήθηκαν πτωτικά λόγω υποχώρησης των τιµών των πετρελαϊκών εταιρειών. Θεωρούµε πιθανή µια ανοδική αντίδραση των διεθνών αγορών σήµερα, καθώς η µείωση των τιµών του πετρελαίου πιθανό να δηµιουργήσει προσδοκίες για υποχώρηση των πληθωριστικών πιέσεων και επιτάχυνση του ρυθµού ανάπτυξης της παγκόσµιας οικονοµίας. ¶νοδο αναµένουµε και στην εγχώρια αγορά µε τις µετοχές των εταιρειών της ακτοπλοϊας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα