Santos: Προσφορά για εξαγορά της Queensland Gas

Με στόχο την αύξηση της παραγωγής
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 09:37

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά της Queensland Gas Co. αντί του ποσού των 606 εκατ. δολ. Αυστραλίας (452 εκατ. δολ. ΗΠΑ) σε μετρητά έκανε η Santos Ltd., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής φυσικού αερίου της Αυστραλίας, με στόχο να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της αύξησης της ζήτησης αερίου από εκμεταλλεύσιμη φλέβα άνθρακα στα βορειοανατολικά της χώρας.

Η προσφορά για την εξαγορά της εταιρεία παραγωγής αερίου από άνθρακα είναι 1,26 δο.. Αυστραλίας ανά μετοχή, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας προς το Χρηματιστήριο της Αυστραλίας και 21% υψηλότερη από τη χθεσινή τιμή κλεισίματος των μετοχών.

Σήμερα οι μετοχές της Queensland Gas, σημείωσαν άνοδο έως 25%, φθάνοντας στο 1,39 δολ. Αυστραλίας η μία, καταδεικνύοντας ότι μερίδα επενδυτών περιμένει υψηλότερη προσφορά.

Η Santos, που επίσης παράγει αέριο από άνθρακα στην Κουΐνσλαντ, προσπαθεί να αυξήσει τα αποθέματα αερίου για να εξισορροπήσει τη μείωσή τους στην Κεντρική Αυστραλίας.

Η Santos, της οποίας σύμβουλος είναι Caliburn Partnership, κατέχει ήδη το 3,9% των μετοχών της Queensland Gas, μετά την αγορά 1,9 εκατ. μετοχών χθες, σύμφωνα με την εταιρεία. Χθες οι μετοχές της Queensland Gas αναρριχήθηκαν 9,3%.

Σήμερα, σημείωσαν άνοδο 27,5 σεντς και διαπραγματεύθηκαν στο 1,37 δολ. Αυστραλίας η μία στη 1:35 μ.μ., ώρα Σύδνεϋ. Σήμερα οι μετοχές της Santos σημείωσαν άνοδο 33 σεντς, ποσοστό 3,1%, φθάνοντας στα 10,88 δολ. Αυστραλίας η μία και διαπραγματεύθηκαν στα 10,72 δολ. Αυστραλίας την ίδια ώρα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα