Εμπάργκο στη διάθεση γάλακτος σε γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία

Δυναμικές διαμαρτυρίες των κτηνοτρόφων
Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 14:51
UPD:14:56

Την επιβολή εμπάργκο στη διάθεση γάλακτος σε γαλακτοβιομηχανίες και τυροκομεία αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας, μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημά τους για αύξηση της τιμής διάθεσης του προϊόντος τους. Οι κτηνοτρόφοι ζητούν την αύξηση της τιμής διάθεσης του γάλακτος κατά 5 λεπτά, από 1,05 λεπτά πέρυσι, στα 1,10 λεπτά για το αιγοπρόβιο γάλα και από 70 λεπτά σε 80 λεπτά το κιλό για το κατσικίσιο.

Η απόφαση για το εμπάργκο ελήφθη κατά τη διάρκεια του Πανθεσσαλικού συλλαλητηρίου μπροστά από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπου οι συγκεντρωθέντες σε ένδειξη διαμαρτυρίας έχυσαν στο δρόμο ποσότητες γάλακτος.

Στο συλλαλητήριο, κατά το οποίο δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις, αλλά και οι "βολές" κατά του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, συμμετείχαν επίσης αντιπροσωπείες αγροτών από τη Θεσσαλονίκη και την Κατερίνη. Ανάλογα συλλαλητήρια κτηνοτρόφων πραγματοποιούνται σήμερα σε Κρήτη, Καλαμάτα, Βέροια και Χαλκιδική.

Οι κτηνοτρόφοι του νομού Θεσσαλονίκης απέκλεισαν συμβολικά στις 11:10 και για ένα δεκάλεπτο, την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, στο ύψος του Δερβενίου (ρεύμα εξόδου), όπου άδειασαν βαρέλια με γάλα στην άσφαλτο.

Πηγή ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα