Ανάκληση πολυθρόνας και καναπέ

Πέμπτη, 05 Οκτωβρίου 2006 16:51

Ως μη ασφαλή έκριναν οι ισπανικές αρχές πολυθρόνα-κρεβάτι και καναπέ-κρεβάτι μοντέλα LYCKSELE.

Τα προϊόντα αυτό έχουν διατεθεί στην Ελλάδα από τα καταστήματα ΙΚΕΑ σε ποσότητες 2400 τεμάχια για την πολυθρόνα-κρεβάτι (κωδικός 70032682) και 7500 τεμάχια για τον καναπέ-κρεβάτι (κωδικός 90032681).

Στα συγκεκριμένα προϊόντα υπάρχει πιθανότητα τραυματισμού των δακτύλων του χρήστη κατά την προσπάθεια ενεργοποίησης του πτυσσόμενου μηχανισμού με το χέρι, τοποθετώντας το δάκτυλο στο μηχανισμό, σε αντίθεση με τις οδηγίες χρήσης.

Μέχρι στιγμής έχουν αναφερθεί παγκοσμίως 7 περιπτώσεις ατυχημάτων, που να σχετίζονται με το συγκεκριμένο θέμα, εκ των οποίων καμία δεν ήταν στην Ελλάδα.

Η κατασκευάστρια εταιρεία δημιούργησε ένα κάλυμμα ασφαλείας, που τοποθετείται πάνω από τον πτυσσόμενο μηχανισμό, αποτρέποντας την πρόσβαση σε αυτόν. Το κάλυμμα αυτό έχει προστεθεί ήδη στα προϊόντα, που κατασκευάζονται μετά τον Ιούλιο του 2005, ενώ σε όσους καταναλωτές προμηθεύθηκαν τα εν λόγω προϊόντα πριν την ημερομηνία αυτή, το κάλυμμα δίνεται δωρεάν από τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ΙΚΕΑ στο τηλέφωνο 801 11 22722.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα