Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 09:56
UPD:10:21

Εγνατία Χρηματιστηριακή: «Αναμένουμε το θετικό κλίμα να επικρατήσει ξανά σήμερα δεδομένης της ισχυρής ψυχολογίας αν και πιο άτονο λόγω της έλλειψης εγχωρίων νέων που θα μπορούσαν να κινήσουν την αγορά».

Fortius Finance: «Η αγορά στις τελευταίες δυο συνεδριάσεις δείχνει σαν να ξυπνά από λήθαργο, λόγω κυρίως της σημαντικής ανόδου των ξένων αγορών και ιδίως της Wall Street. Το γεγονός ότι μετά από διάστημα δύο περίπου μηνών διασπά μια σημαντική συσσώρευση, με αυξημένη καθαρή αξία συναλλαγών (πάνω από το επίπεδο των €300 εκ.) αποτελεί αναμφίβολα θετικό γεγονός που αυξάνει την αισιοδοξία για την εντελώς βραχυπρόθεσμη πορεία του ΓΔ.

»Ως πιθανότερο σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερες περιοχές αρχικά, με τη δυνατότητα απορρόφησης των ρευστοποιήσεων στη συνέχεια να κρίνει το εύρος και την φορά της κίνησης. Από τεχνικής απόψεως η επόμενη αντίσταση οριοθετείται στις 4.055 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα ανοδικά και σε επίπεδο Γενικού Δείκτη τιμών ξεπέρασε τις 4.000 μονάδες βοηθούμενη από την πλειοψηφία των μετοχών υψηλής κεφαλαιοποίησης. Η τάση παραμένει ανοδική, πρέπει όμως να αναμένουμε σε αρκετές περιπτώσεις αποκομίσεις κερδών μετά τα κέρδη που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες. Επιπρόσθετα η νέα αύξηση των επιτοκίων βοηθάει τις μετοχές του τραπεζικού κλάδου αρκετά».

Aspis Securities: «ο Γενικός Δείκτης έκλεισε σε επίπεδα άνω των 4.000 µονάδων για πρώτη φορά µετά τις 17 Μαΐου. Όσον αφορά τη σηµερινή συνεδρίαση, θεωρούµε πιθανή την εµφάνιση τάσεων συσσώρευσης τόσο στις ευρωπαϊκές όσο και την εγχώρια αγορά λόγω ρευστοποιήσεων κερδών».

Euroxx: «Για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους σημείωσε σημαντική άνοδο κατά 1,91% διασπώντας τις 4.000 μονάδες εκμεταλλευόμενος το θετικό κλίμα στις Ευρωπαϊκές αγορές και την τοποθέτηση ξένων θεσμικών… Για σήμερα αναμένεται η χρονοσειρά τιμών του ΧΑ να κινηθεί σταθεροποιητικά με αυξημένες πιθανότητες για μια ήπια ανοδική κίνηση».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα