Yποχωρεί ο χαλκός στο Λονδίνο

Εν αναμονή της έκθεσης για την απασχόληση στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 13:45

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκε ο χαλκός στο Λονδίνο, καθώς εικάζεται ότι έκθεση για την απασχόληση θα σηματοδοτήσει χαμηλότερη οικονομική ανάπτυξη στις ΗΠΑ, τη δεύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο.

Οι εργαζόμενοι πιθανόν αυξήθηκαν κατά 120.000 τον περασμένο μήνα, ο χαμηλότερος αριθμός μέσα σε τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις 73 οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News. O χαλκός που χρησιμοποιείται για την κατασκευή καλωδίων και αγωγών, υποχώρησε 3,7% αυτήν την εβδομάδα, καθώς η υποχώρηση των τιμών του πετρελαίου τροφοδότησαν τις πωλήσεις των συμβολαίων και των δύο εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες στο LME υποχώρησε 32 δολ., ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 7.267 δολ. ο μετρικός τόνος στις 9:28 π.μ., τοπική ώρα, οδεύοντας να σημειώσει απώλειες μιας εβδομάδας σε σύνολο τριών εβδομάδων. Το μέταλλο βρίσκεται 18% χαμηλότερα από τα επίπεδα ρεκόρ των 8.800 δολ. ο τόνος, στα οποία αναρριχήθηκε στις 11 Μαΐου.

Η έκθεση για την απασχόληση στις ΗΠΑ, θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εργασίας της χώρας, στη 1:30 μ.μ., ώρα Λονδίνου (3:30 μ.μ., ώρα Ελλάδας).

Εξι από 12 οικονομικούς αναλυτές, επενδυτές και διαπραγματευτές του μετάλλου που ρωτήθηκαν χθες από το Bloomberg, προέβλεψαν ότι ο χαλκός θα υποχωρήσει την επόμενη εβδομάδα. Τέσσερις εκτίμησαν ότι θα σημειώσει άνοδο και δύο προέβλεψαν ότι το μέταλλο θα σημειώσει ελαφρά διαφοροποίηση. Η επόμενη εβδομάδα είναι η London Metal Exchange Week, κατά τη διάρκεια της οποίας σημειώνονται μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των μετάλλων, σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του Kevin Norrish, διευθυντή του τμήματος ερευνών της αγοράς μετάλλων στην Barclays Capital, στο Λονδίνο.

Η Κίνα είναι η μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης του μετάλλου στον κόσμο.

Πτωτικά κινήθηκαν τα περισσότερα μέταλλα στο LME. To αλουμίνιο υποχώρησε 6,50 δολ., ποσοστό 0.3%, φθάνοντας στα 2.535 δολ. ο τόνος. Το νικέλιο υποχώρησε 100 δολ., στα 28.800 δολ., ο ψευδάργυρος σημείωσε απώλειες 18 δολ. στα 3.422 δολ. και ο μόλυβδος διαπραγματεύθηκε 15 δολ. χαμηλότερα, στα 1.380 δολ. ο τόνος. Ανοδο 50 δολ. σημείωσε ο κασσίτερος, φθάνοντας στα 9.100 δολ. ο τόνος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα