Απώλειες για πρώτη εβδομάδα οδεύει να σημειώσει ο χρυσός

Καθώς υποχωρεί η τιμή του αργού πετρελαίου
Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2006 13:57

ΑΠΩΛΕΙΕΣ, για πρώτη εβδομάδα σε σύνολο τριών εβδομάδων, οδεύει να σημειώσει ο χρυσός, καθώς υποχώρησε η τιμή του πετρελαίου, περιορίζοντας τη ζήτηση του πολύτιμου μετάλλου ως εξασφάλιση έναντι του πληθωρισμού.

Ο χρυσός έχει υποχωρήσει πλέον του 20% από τα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών στα οποία αναρριχήθηκε τον Μάϊο, καθώς οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, μετά την αύξηση των αποθεμάτων. Οι προμήθειες αργού πετρελαίου, βενζίνης, πετρελαίου θέρμανσης, ντήζελ και φυσικού αερίου ήταν την εβδομάδα που πέρασε πάνω από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο, σύμφωνα με τον υπουργείο Ενεργείας των ΗΠΑ στις 4 Οκτωβρίου.

Ο χρυσός για άμεση παράδοση υποχώρησε 1,30 δολ., ποσοστό 0,2%, φθάνοντας στα 575 δολ. η ουγγιά στις 9:33 π.μ., ώρα Λονδίνου. Οι ράβδοι έχουν υποχωρήσει μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα σε ποσοστό 4,3%.

Τα συμβόλαια του πετρελαίου υποχώρησαν 0,5%, φθάνοντας τα 59,70 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Νymex.

Οι ράβδοι χρυσού, που βρίσκονται 15% υψηλότερα φέτος, διαπραγματεύθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα 26 ετών στις 12 Μαΐου, εν μέσω αύξησης των τιμών του πετρελαίου και της έντασης που επικράτησε για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και της Βορείου Κορέας, σε συνδυασμό με την αύξηση κεφαλαίων για την αγορά εμπορευμάτων φυσικής παραγωγής.

Το ασήμι υποχώρησε 3 σεντς, φθάνοντας στα 11,06 δολ. η ουγγιά, η πλατίνα σημείωσε απώλειες φθάνοντας στα 1.079,50 δολ. η ουγγιά και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 50 σεντς, φθάνοντας στα 298,50 δολ. η ουγγιά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • XAUUSDFIX



Σχολιασμένα