Αύξηση κεφαλαίου 198 εκατ. στην Attica Bank

Γενική συνέλευση: Νέα τιτλοποίηση μη εξυπηρετούμενων δανείων μέχρι 900 εκατ. θα εισηγηθεί η διοίκηση
Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2017 13:35
SOOC/Konstantinos Tsakalidis

Με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης μ/κ, η Attica Bank θα προχωρήσει σε εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Από την έντυπη έκδοση

Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ και σε νέα τιτλοποίηση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων, ύψους μέχρι 900 εκατ. ευρώ, θα προχωρήσει η Attica Bank.

Τα παραπάνω θα εισηγηθεί η διοίκηση της Τράπεζας σε έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων στις 22 Δεκεμβρίου (ελλείψει απαρτίας στις 4/1 η α’ επαναληπτική και στις 18/1 η β’ επαναληπτική), καθώς επίσης και reverse split της μετοχής.

Στη γενική συνέλευση θα προταθεί μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας με μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής μέχρι του ποσού των 652,3 εκατ. ευρώ. Από αυτά, για διαγραφή ζημιών θα χρησιμοποιηθούν 419,25 εκατ. ευρώ και για δημιουργία ειδικού αποθεματικού 233,06 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 198 εκατ. ευρώ θα γίνει με την έκδοση 660 εκατομμυρίων νέων κοινών ονομαστικών μετοχών με μετρητά και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ του παλαιού μετόχου (πράγμα που σημαίνει ότι ο ΕΦΚΑ θα μπορεί να συμμετάσχει στο ακέραιο του ποσοστού του στην ΑΜΚ).

Σημειώνεται ότι με μερική χρήση των κεφαλαίων της αύξησης θα πραγματοποιηθεί η εξαγορά των προνομιούχων μετοχών του Δημοσίου, ύψους 100 εκατ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΤΤ



Σχολιασμένα