Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 07:01

ΠΤΩΤΙΚΑ κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές, μετά την είδηση από το κεντρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο της Κορέας, ότι η Βόρειος Κορέα πραγματοποίησε με ασφάλεια και επιτυχία υπόγεια πυρηνική δοκιμή. Οι μετοχές της Samsung Electronics Co. και της China Mobile Ltd., οδηγούσαν την πτώση.

Στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi υποχώρησε 2,9%, φθάνοντας στις 1.313,51 μονάδες στις 12:10 μ.μ. στη Σεούλ, σημειώνοντας τις μεγαλύτερες απώλειες από τις 13 Ιουνίου. Εκτακτη σύσκεψη για θέματα ασφαλείας πραγματοποίησε το υπουργικό συμβούλιο της Ν. Κορέας στις 11:30 π.μ., σύμφωνα με αξιωματούχους του Μπλε Οίκου, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Αμυνας της χώρας.

Ο Morgan Stanley Capital International Asia-Pacific, εκτός της Ιαπωνίας, υποχώρησε 1,1%, φθάνοντας στις 342,44 μονάδες. Κλειστές είναι σήμερα οι αγορές στην Ιαπωνία και την Ταϊβάν. Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε 1,3%, ενώ ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία, σημείωσε απώλειες 0,6%.

Ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στην Κίνα την πρώτη ημέρα της διαπραγμάτευσής τους μετά το κλείσιμο των αγορών για μία εβδομάδα λόγω εθνικής εορτής. Οι μετοχές της Citic Securities Co. οδηγούσαν τα κέρδη μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών, μετά το δημοσίευμα στην «Shanghai Securities News», το οποίο ανέφερε ότι η China Life Insurance Group Co. έκανε διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της China Galaxy Securities Co.

Ανοδικά κινήθηκαν οι δείκτες στη Ν. Ζηλανδία, τη Μαλαισία και την Ταϊλάνδη, ενώ πτωτικά κινήθηκαν στις λοιπές αγορές της περιφέρειας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα