Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 10:14

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά κινήθηκε έντονα πτωτικά την Παρασκευή, με πρωτεργάτες μετοχές του ευρύτερου βιομηχανικού κλάδου. Οι μετοχές μικρής και μεσαίας κεφαλαιοποίησης διατήρησαν τα κέρδη τους όπως και αρκετές μετοχές του τραπεζικού κλάδου. Πρωταγωνιστές σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών ήταν οι μετοχές ΕΤΕ, ΑΛΦΑ, ΟΤΕ και ΙΑΤΡ. Για αυτή την εβδομάδα διατηρούμε αρκετές επιφυλάξεις για θετική συνέχεια της αγοράς μετά τη σημερινή επιβεβαίωση πυρηνικής δοκιμής από τη Βόρειο Κορέα».

Fortius Finance: «Παρά το γεγονός ότι ο ΓΔ έκλεισε σχεδόν στο ενδοσυνεδριακό χαμηλό, η θετική ψυχολογία των επενδυτών δεν φαίνεται να μεταβάλλεται, καθώς ο Γ.Δ. παραμένει πάνω από την περιοχή αντίστασης των 3.950-3.970 μονάδων. Η έκτακτη αναθεώρηση των δεικτών FTSE με τις όποιες αλλαγές που τίθενται σε ισχύ από σήμερα, εκτιμούμε ότι είναι προς όφελος του ΧΑ και του ΓΔ.

»Ως πιθανότερο σενάριο για σήμερα, προκρίνουμε την απορρόφηση των ρευστοποιήσεων γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα και την προσπάθεια κίνησης σε υψηλότερα επίπεδα, με στόχο το κλείσιμο πάνω από το ψυχολογικό όριο των 4.000 μονάδων».

Aspis Securities: «Ο αριθµός των νέων θέσεων εργασίας τον Σεπτέµβριο στις ΗΠΑ ήταν κατώτερος του αναµενόµενου δηµιουργώντας ανησυχίες για επιβράδυνση του ρυθµού ανάπτυξης. Για τον λόγο αυτό δηµιουργήθηκαν τάσεις συσσώρευσης τόσο στην αµερικανική όσο και στις υπόλοιπες διεθνείς αγορές. Θεωρούµε πιθανή την συνέχιση των τάσεων αυτών και στη σηµερινή συνεδρίαση τόσο στις διεθνείς αγορές όσο και στην εγχώρια».

Euroxx: «Με απώλειες έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής, κλείνοντας κάτω από τις 4.000 μονάδες… Στις διεθνείς αγορές επικράτησαν πτωτικές τάσεις για το σύνολο των βασικότερων χρηματιστηριακών αγορών, ενώ ο DAX στην Γερμανία ξεχώρισε θετικά με κέρδη 0,17%. Για σήμερα αναμένεται η ρονοσειρά τιμών του ΧΑ να κινηθεί παράλληλα με τις ευρωπαϊκές αγορές».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα