Carphone: Προς εξαγορά του σκέλους της AOL στη Βρετανία

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 12:44

ΣΥΜΦΩΝΙΑ για την εξαγορά του σκέλους πρόσβασης στο Internet, AOL στη Βρετανία, της Time Warner Inc. προχώρησε η Carphone Warehouse Group Plc αντί ποσού 370 εκατ. λιρών (687 εκατ. δολ.), για να καταστεί η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παροχής αυτών των υπηρεσιών στη χώρα.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας σε μετρητά, που θα χρηματοδοτηθεί από τη διεύρυνση των δανειακών της υποχρεώσεων, αναμένεται να γίνει στις 31 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Carphone.

Η εξαγορά θα δώσει στην εταιρεία μια βάση περίπου 2 εκατ. πελατών και θα την καταστήσει την τρίτη σε μέγεθος του κλάδου στη Βρετανία. Η Carphone είναι η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας της Ευρώπης.

Η Time Warner, με έδρα τη Ν. Υόρκη, συμφώνησε τον περασμένο μήνα την πώληση του γερμανικού και του γαλλικού σκέλους της πρόσβασης στο Internet, στο πλαίσιο της στρατηγικής να επικεντρώσει το ενδιαφέρον της στα δωρεάν Web sites και την παροχή υπηρεσιών e-mail.

Η Telecom Italia SpA, η μεγαλύτερη εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, συμφώνησε να αγοράσει την AOL Germany αντί του ποσού των 675 εκατ. ευρώ (847 εκατ. δολ.). Η Neuf Cegetel, η τρίτη σε μέγεθος εταιρεία παροχής υπηρεσιών πρόσβασης στο Internet της Γαλλίας, συμφώνησε να καταβάλει 288 εκατ. ευρώ για το γαλλικό σκέλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα