ΥπΕΕ: Ελεγχοι στη διακίνηση πετρελαίου θέρμανσης

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 13:05

Εντατικούς ελέγχους στο χώρο της διακίνησης του πετρελαίου θέρμανσης αρχίζει από αύριο η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Υπ.Ε.Ε.) στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου καυσίμων

Ειδικότερα, μετά από εντολή του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη, ο Ειδικός Γραμματέας της Υπ.Ε.Ε. κ. Ηλ. Αργυρός, με σχετική εγκύκλιο προς όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας, διέταξε την άμεση συγκρότηση συνεργείων, τα οποία θα διενεργούν ενδελεχείς ελέγχους στη διακίνηση του πετρελαίου καθ' όλο το 24ωρο, εν όψει της διάθεσης από 13 Οκτωβρίου 2006 του πετρελαίου θέρμανσης με μειωμένο Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Στόχοι των ελέγχων της Υπ.Ε.Ε. θα είναι βυτιοφόρα οχήματα, φορτηγά Ι.Χ. και Δ.Χ., πρατήρια καυσίμων, πωλητές πετρελαίου θέρμανσης, βιομηχανίες, βιοτεχνίες, κ.α. Στο πλαίσιο των ελέγχων θα δραστηριοποιηθούν κινητές εργαστηριακές μονάδες, οι οποίες θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες με στόχο τα κυκλώματα νόθευσης των καυσίμων.

Παράλληλα, ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα διακίνησης και διάθεσης ναυτιλιακών καυσίμων, με τη διενέργεια ελέγχων σε πλοία εφοδιασμού που εκτελούν δρομολόγια εσωτερικού και εξωτερικού, σε εφοδιαζόμενα πλοία που είναι ελλιμενισμένα, καθώς και σε βυτιοφόρα οχήματα δημόσιας χρήσης που μεταφέρουν ναυτιλιακά καύσιμα.

Στόχος των ελέγχων είναι ο περιορισμός και η πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής στον ευαίσθητο τομέα των ενεργειακών προϊόντων, η προστασία των καταναλωτών και η διασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα