Στην περιφέρεια το 82% του Δ΄ ΚΠΣ

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 13:12
UPD:13:34

Στην περιφέρεια θα διατεθεί το 82% των πόρων του Δ΄ ΚΠΣ και το υπόλοιπο 18% στην Αττική, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την κατανομή των κοινοτικών πόρων.

Όπως είπε ο κ. Καραμανλής, για την αξιοποίηση των κοινοτικών πόρων, καταρτίστηκε το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς που -όπως σημείωσε- θα αποτελέσει βασικό μοχλό ισόρροπης ανάπτυξης.

«Μετά από μακρά, συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση, εξασφαλίσαμε, από τα τρία Διαρθρωτικά Ταμεία, πόρους 20,4 δισ. ευρώ. Μαζί με τους πόρους για την αγροτική ανάπτυξη και την Αλιεία η συνολική κοινοτική συμμετοχή διαμορφώνεται στα 24,4 δισ. ευρώ και στο τέλος, μαζί με την εθνική συμμετοχή, το συνολικό ποσό φτάνει τα 36,4 δισ. ευρώ», ανέφερε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

· Το 42% των πόρων αυτών κατευθύνεται στις υποδομές.

· Το 21% στην καινοτομία, την ανταγωνιστικότητα και την ψηφιακή σύγκλιση.

· Το 12% στην απασχόληση.

· Το 4% στις υποδομές υγείας.

· Το 14% στην Παιδεία.

«Θεμελιώσαμε -και βελτιώνουμε συνεχώς- ένα νέο αναπτυξιακό πρότυπο, που οδηγεί, με σιγουριά και ασφάλεια, στο επιδιωκόμενο οικονομικό και κοινωνικό αποτέλεσμα. Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα των πολιτικών μας αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο. Δεν εφησυχάζουμε. Με αυτοπεποίθηση, σταθερά βήματα και πίστη στον τελικό στόχο, προχωρούμε στη συνεχή αύξηση του παραγόμενου εθνικού προϊόντος, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη διασφάλιση αυξανόμενου κοινωνικού μερίσματος για την ενίσχυση των οικονομικά ασθενέστερων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός και κατέληξε: «Μπορούμε να πετύχουμε όταν προχωράμε μακριά από νοοτροπίες που αποδεδειγμένα βλάπτουν τη χώρα. Επιλέξαμε και ακολουθούμε απαρέγκλιτα το δρόμο της ευθύνης. Γνωρίζουμε ότι απευθυνόμαστε σε ώριμους πολίτες. Έχουμε εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες και τους Έλληνες».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα