Διαβουλεύσεις για τo πρόγραμμα προώθησης των ελληνικών εξαγωγών το 2007

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 20:24

Νέες δράσεις, προϊόντα και υπηρεσίες, με στόχο την αύξηση των ελληνικών εξαγωγών, περιλαμβάνει το πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ για το 2007.

Στο πλαίσιο αυτό, καλεί όλα τα επιμελητήρια, τα διμερή επιμελητήρια, τους εξαγωγικούς φορείς και Συνδέσμους της χώρας να πραγματοποιήσουν από κοινού επιχειρηματικές αποστολές ή άλλες δράσεις ή να προτείνουν όποια άλλη δράση ή χώρα ενδιαφέρει τις επιχειρήσεις-μέλη τους, προκειμένου να οργανώσουν μαζί με τον ΟΠΕ το πρόγραμμα εξωστρέφειάς τους.

Στο πρόγραμμα που τίθεται σε διαβούλευση δεν περιλαμβάνονται εξειδικευμένες κλαδικές ή προϊοντικές προωθητικές ενέργειες, καθώς αφορούν είτε σε ευρωπαϊκά προγράμματα είτε στη συνέχιση πρωτοβουλιών που δημιουργήθηκαν ή σε επέκταση τους.

Ως ημερομηνία ολοκλήρωσης της διαβούλευσης και υποβολής των προτάσεων έχει ορισθεί η 20η Οκτωβρίου 2006. Επιδίωξη του ΟΠΕ είναι το σχέδιο δράσης να ανακοινωθεί επίσημα στο τέλος Οκτωβρίου, ώστε να προγραμματίσουν οι ελληνικές επιχειρήσεις έγκαιρα με στόχο την αύξηση των εξαγωγών για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Το πρόγραμμα δράσης του ΟΠΕ για το 2007 περιλαμβάνει συνολικά 204 δράσεις, όπως, Διεθνείς Εκθέσεις, επιχειρηματικές αποστολές, road shows περιοχών και χωρών, προωθητικές ενέργειες αλλά και νέα «προϊόντα» που ανταποκρίνονται σε εξειδικευμένες ανάγκες επιχειρήσεων.

Περιλαμβάνει επίσης την πρωτοβουλία «Matchmaking Programs», η οποία αφορά στην πρόσκληση σημαντικών αγοραστών σε κλαδικό επίπεδο, για κάθε μία αγορά. Η υλοποίησή της έχει οριστεί για το διάστημα 1/9-31/12/2007 και θα πραγματοποιείται σε εβδομαδιαία βάση με έμφαση στην Περιφέρεια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα