Νέο υψηλό πενταετίας στην Ευρώπη

Πρωταγωνιστής ο τεχνολογικός τομέας
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 00:01

ΝEO υψηλό ρεκόρ πενταετίας κατέρριψαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με πρωταγωνιστές στα κέρδη μετοχές του τεχνολογικού τομέα που πυροδότησαν τα υψηλότερα του αναμενόμενου κέρδη της Sony Ericsson Mobile Communications.

Αντιθέτως, η Wall Street προσπάθησε να ισορροπήσει μετά το πρόσφατο ρεκόρ του Dow Jones, το τέταρτο στη σειρά σε μια εβδομάδα περίπου.

Η τεχνολογική άνοδος στην Ευρώπη οδήγησε σε νέο ρεκόρ τον δείκτη Stoxx 600 με την δεικτοβαρή μετοχή της Ericsson να ηγείται του ράλι παρότι η έλλειψη ενδιαφέροντος για μετοχές του μεταλλευτικού τομέα αντιστάθμισαν τα κέρδη.

Ο δείκτης FTSEurofirst 300 των πανευρωπαϊκών blue chips έκλεισαν με άνοδο 0,1% στις 1.425,3 μονάδες, διανύοντας έξι συνεχείς ανοδικές συνεδριάσεις με το σύνολο των κερδών να αγγίζει το 2,3%.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε στις 6.073,50 μονάδες, με άνοδο 0,01%, στο Παρίσι ο CACστις 5.313,19 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη 0,06% και στη Φρανκφούρτη ο Dax στις 6.119,45 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0,03%.

Με θετικό πρόσημο έκλεισαν 12 από τα 18 χρηματιστήρια της δυτικής Ευρώπης.

Νωρίτερα, πάντως οι τίτλοι είχαν σημειώσει πτώση μετά την αρνητική αναθεώρηση των εκτιμήσεων της Κομισιόν για την ανάπτυξη της οικονομίας της Ευρωζώνης.

Σημαντική ώθηση στις χρηματαγορές έδωσε η Sony Ericsson Mobile Communications.

Στα ύψη εκτοξεύτηκαν οι μετοχές της Ericsson και της Nokia.

Πτώση στον τραπεζικό κλάδο προκάλεσε η ανακοίνωση της Credit Agricole ότι ενδέχεται να πουλήσει μετοχές με στόχο να χρηματοδοτήσει την επέκτασή της στην Ιταλία.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας δήλωσε ότι θα πουλήσει μετοχές αξίας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ στο πλαίσιο του σχεδίου της να αποκτήσει την ιταλική Banca Intesa. Η κίνηση της αυτή είχε ως αποτέλεσμα να υποβαθμιστούν οι τίτλοι της από επενδυτικούς οίκους.

Αντιθέτως, η Banca Intesa, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στην Ιταλία, σημείωσε άνοδο.

Ο δείκτης Nikkei έκλεισε με απώλειες 0,47% στις 16.400,57 μονάδες.

ΝΑΝΣΥ ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα