Ινδία: Στο 9,7% υποχώρησε η βιομηχανική παραγωγή τον Αύγουστο

Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 12:22

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ αύξηση σημείωσε τον Αύγουστο η βιομηχανική παραγωγή της Ινδίας, καθώς οι μουσώνες περιόρισαν τις κατασκευές και ανάγκασαν τα εργοστάσια να κλείσουν.

Η παραγωγή στις βιομηχανίες, στις εταιρείες κοινής ωφελείας και τα ορυχεία, αυξήθηκαν 9,7% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος από 12,7% τον Ιούλιο (αναθεωρημένα στοιχεία), σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Κεντρικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, στο Νέο Δελχί. Κατά μέσον όρο 14 οικονομικοί αναλυτές, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα σημειώσει αύξηση 10,5%.

Οι οικονομολόγοι εκτιμούν ότι η βιομηχανική παραγωγή θα ισχυροποιηθεί τον Σεπτέμβριο, κατά το τέλος της εποχής των μουσώνων, με την αύξηση των κυβερνητικών δαπανών σε έργα υποδομής, σε συνδυασμό με την αύξηση των δανείων σε επίπεδα ρεκόρ.

Η βιομηχανική ανάπτυξη, το 1/4 της οικονομίας της Ινδίας, ύψους 775 δισ. δολ., αναπτύχθηκε 10,6% το πεντάμηνο έως τον Αύγουστο με ταχύτερο ρυθμό από το 8,9% που αυξήθηκε την αντίστοιχη περυσινή χρονική περίοδο. Ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, είπε την εβδομάδα που πέρασε ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί έως 10% από τον μέσον όρο του 8% κατά τα τρία τελευταία χρόνια.

Οι πλημμύρες κατά τη διάρκεια της εποχής των μουσώνων, που διαρκούν από τον Ιούνιο έως και τον Σεπτέμβριο, κατέστησαν τις αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως την General Motors Corp. αδύναμες να στείλουν τα προϊόντα τους από τα εργοστάσια στους πωλητές στην Γκουτζαράτ και την Μαχαράστρα, δύο από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες περιοχές της Ινδίας. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν με τον χαμηλότερο ρυθμό μέσα σε έξι μήνες τον Αύγουστο.

Η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε 11,1% τον Αύγουστο, μετά από αύξηση 13,7% τον προηγούμενο μήνα, περίοδο κατά την οποία η παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος αυξήθηκε 3,7%, χαμηλότερα από την αύξηση του 8,9% τον Ιούλιο. Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών σημείωσε αύξηση 14,6% τον Αύγουστο.

Η οικονομία της Ινδίας αναπτύχθηκε με ρυθμό υψηλότερο του8% πέντε φορές τα έξι προηγούμενα τρίμηνα, έναντι ανάπτυξης 11,3% της οικονομίας ύψους 2,2 τρισ. δολ. τη Κίνας και του 2,6% της οικονομικής ανάπτυξης των 12 χωρών μελών της Ε.Ε. που συναλλάσσονται με το ευρώ, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα